• 1397/09/11 - 14:36
  • تعداد بازدید : 179
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بررسی و پیگیری مشکلات کشتارگاه دام اراک در صحن علنی شورای شهر اراک

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: کشتارگاه اراک با قدمتی 35 ساله اساسا یک کشتارگاه صنعتی نیست بلکه این مجموعه بواسطه ساختار قدیمی خود کاملا سنتی است و در واقع استان مرکزی فاقد کشتارگاه صنعتی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی به همراه دکتر محمدرضا جوانمرد رییس شبکه دامپزشکی اراک با حضور در صحن علنی شورای شهر اراک گفت: میزان کشتار صورت گرفته در هشت ماهه نخست سال جاری را این چنین بیان کرد: کشتارگراه اراک در این بازه زمانی 19 هزار و 200 راس گوسفند، هفت هزار و 700 راس گاو و 36 هزار و 250 راس بز کشتار کرده است و به صورت میانگین روزانه 250 راس کوسفند و بز و 35 راس گاو کشتار می شوند، همچنین در این بازه زمانی 107 لاشه گوسفند و بز و 119 لاشه گاو ضبط شده است.

وی با تاکید بر اینکه انجام اقدامات زیرساختی به دلیل سنتی بودن این مجموعه بی نتیجه باقی می ماند، اما با این وجود تلاش های بسیاری در جهت ارتقای شاخص های بهداشتی آن انجام گرفته است، افزود: مدیریت کشتارگاه بر عهده شهرداری و مباحث نظارتی بر کشتار بر عهده دامپزشکی است و از ابتدای خط کشتار تا پایان و خروج گوشت از کشتارگاه روند نظارتی توسط دامپزشکی اعمال می شود .

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: گوشت های ذبح شده در کشتارگاه اراک پس از بازرسی های لازم و اطمینان از صحت و سلامت بودن گوشت، لاشه های مهر و لیبل خورده به پیش سرد کن فرستاده می شوند و روز بعد با تأیید بازرس دولتی به بازار مصرف فرستاده می شوند. لیبل های گوشت ها دارای تاریخ تولید و انقضاء می باشند که مورد تأیید مجموعه دامپزشکی استان می باشد. گوشت های آلوده به هیچ عنوان از کشتارگاه اراک خارج نمی شوند، چه برسد به آنکه بخواهند وارد چرخه بازار مصرف شوند و گوشت هایی که با مهر و لیبل دامپزشکی به مراکز عرضا ارسال می شوند تماماً سالم و مورد تایید است و چنانچه بدون مهر و لیبل دامپزشکی از کشتارگاه خارج شوند قاچاق محسوب شده و با آنها برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: چناچه افرادی باشند که در منزل و ملک شخصی خود کشتار دام انجام دهند و آن را برای فروش به مغازه و فروشگاه های عرضه گوشت ببرند، اگر بازرسین مجموعه دامپزشکی استان مرکزی با چنین مواردی روبرو شوند و یا گزارشی در این خصوص دریافت کنند، سریعاً فرایندهای لازم انجام شده و با خاطیان برابر مقررات برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت و در 7 ماهه ابتدای سال جاری تعداد 139 واحد متخلف عرضه گوشت در سطح استان مرکزی شناسایی شده اند که در خصوص آنها پرونده تشکیل شده و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: افرادی که به شایعات موجود در خصوص آلوده بودن گوشت های ذبح شده در کشتارگاه اراک دامن می زنند، معلوم نیست که بر اساس چه منطق و هدفی این شایعات را گسترش می دهند. اگر ادعایی در این خصوص دارند باید بتوانند آن را ثابت کنند نه آنکه با ترویج شایعه افکار عمومی را مشوش کرده و پریشان کنند.

شانقی تصریح کرد: در سال جاری سه جلسه جهت رفع مشکلات و 5 بازدید به همراه مسئولان استان و دستگاه قضایی انجام شده است، اما شهرداری موفق به تامین هزینه ها جهت رفع مشکلات و نواقص نشده است در حالی که راه اندازی خط 2 می تواند بحث آلایش خوراکی و غیرخوراکی و تصفیه خانه فاضلاب را حل خواهد کرد و امروز نیز با افزایش هزینه ها مسلما هزینه رفع مشکلات و نواقص بیشتر شده است که حل این مشکلات مستلزم سرمایه گذاری بخش خصوصی و احداث کشتارگاه صنعتی در اراک می باشد.

طوفان محمدی، رئیس کمیسیون خدمات شهری و سلامت شورای شهر اراک نیز در جلسه صحن رسمی پارلمان شهری در خصوص رفع مشکلات کشتارگاه دام اراک اظهار کرد: رفع مشکلات کشتارگاه دام اراک از اولین جلسه کمیسیون خدمات شهری در شورای دوره پنجم مورد تاکید و پیگیری قرار گرفت. حال اینکه عده ای بحث خروج گوشت های آلوده از این کشتارگاه و توزیع آن را در بازار مصرف مطرح می کنند، صحت ندارد چرا که نظارت های لازم همواره توسط دامپزشکی انجام می شود.

محمدی ادامه داد: طی دو هفته گذشته به همراه مسئولان مربوطه چندین بازدید سر زده از روند کشتار دام در کشتارگاه اراک انجام داده ام و هیچ مشکلی در ارتباط با خروج گوشت آلوده از این حوزه دیده نشده است.

وی افزود: در 15 ماه گذشته بنده و دیگر اعضای شورا بازدیدهای متعددی از کشتارگاه دام اراک داشته ایم و مصوباتی هم برای رفع مشکلات موجود اتخاذ شده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری اراک اظهار کرد: قرار بود تا پایان شهریورماه امسال، اقدامات لازم برای ساماندهی تصفیه خانه، ابنیه، جداسازی سالن های کشتار و محوطه بیرونی انجام شود که متاسفانه شهرداری در این خصوص تعلل داشته و اقدامات طبق انتظار انجام نشده است. مشکل اصلی کشتارگاه اراک، سنتی بودن آن است و باید برای احداث یک کشتارگاه صنعتی با جذب سرمایه گذار سریع تر اقدام شود که در این باره با استانداری مرکزی مکاتباتی صورت گرفته تا امکانات لازم برای صنعتی شدن کشتارگاه دام فراهم شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 2994
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه