۱۸هزار کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی خام دامی در کشتارگاه اراک معدوم شد
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۸ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در قالب 118 لاشه بهدلیل لاغری و برخی بیماریها امسال با نظارت این نهاد در کشتارگاه اراک از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی افزود: ۱۴ هزار و ۵۵ راس دام سبک و سنگین امسال در مرکز کشتارگاهی اراک کشتار شدند و ۴۳۰ هزار کیلوگرم گوشت قرمز از آنها به دست آمد.
وی ادامه داد: کشتارگاهها از حلقه های اصلی در زنجیره تولید غذای سالم هستند و رعایت موازین بهداشتی و رصد بیمارهای مشترک بین انسان و دام در سلامت محصولات تولیدی اهمیت حیاتی داشته و سلامت مردم را تضمین میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نبود کشتارگاه صنعتی دام در این استان را از جمله مشکلات استان دانست و گفت: کشتارگاه اراک با قدمت ۳۵ ساله پاسخگوی نیاز جمعیتی این شهرستان نیست و ساختار سنتی آن باید هرچه سریعتر مکانیزه و صنعتی شود.
شانقی خاطرنشان کرد: با وجود همه تلاشها انجام اقدامات زیرساختی بهدلیل سنتی بودن کشتارگاه اراک نتیجه مطلوب ندارد و باید برای نوسازی و ارتقای شاخصهای بهداشتی با جایگزینی نظام صنعتی کشتارگاهی اقدام اساسی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: بهینه کردن خط کشتار بر اساس استاندارد های روز، ایجاد صنایع تبدیلی جانبی از جمله صنایع فرآوری پوست(تبدیل پوست به چرم)، احشام شکمی و فرآوری روده( تبدیل روده به نخ) و صنایع مربوط به فرآوری چربی های غیر خوراکی(تبدیل چربی به صابون) از جمله نیازهای صنعتی شدن کشتارگاهها به شمار میرود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: احداث کشتارگاه صنعتی افزایش کیفیت گوشت، کاهش مخاطرات بهداشتی، ارتقا سطح بهداشتی جامعه، ایجاد شرایط مناسب بهداشتی برای کشتار دام در سراسر استان، به حداقل رساندن حمل و نقل دام به منظور کنترل و پایش موثرتر بیماری، تغییر نظام سنتی کشتار و تبدیل تجارت دام زنده به تجارت گوشت را به همراه دارد.
شانقی افزود: با توجه با مکاتبات انجام شده امید میرود بهزودی جذب سرمایهگذار برای ایجاد کشتارگاه صنعتی در دستور کار مسئولان استانی قرار گیرد.
نظر دهید