مبارزه با کنه و انگل در ۱۰۷ هزار مترمربع محل نگهداری دام در استان مرکزی
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۶ هزار و ۶۰۰ راس دام و ۱۰۷ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام در استان امسال به منظور مبارزه با انگلها و کنه های مختلف سمپاشی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی در تکیل خبر فوق افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود.
وی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: باتوجه به افزایش احتمال شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرما، در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری نیاز است مردم استان رعایت اصول پیشگیری را در دستور کار خود قراردهند.
فتاحی افزود: تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می شود.
وی گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها نیاز است برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور قرار بگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است.
فتاحی تاکید کرد: نیاز است برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
نظر دهید