• 1401/07/23 - 13:38
  • تعداد بازدید : 162
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
استاندار مرکزی:

استان مرکزی در تدوین سندهای راهبرد ملی مدیریت بحران در کشور پیشتاز است

استاندار مرکزی گفت: این استان در راستای تدوین سندهای راهبرد ملی مدیریت بحران کشور جزو استان‌های پیشتاز است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر فرزاد مخلص الائمه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی در سالن غدیر استانداری مرکزی در اراک، افزود: سند آمادگی و پاسخ و سند پیشگیری و کاهش از خطر، ۲ سند ذیل سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور است که باید توسط استان‌ها تهیه شود.

وی بیان کرد: استان مرکزی نخستین استانی است که این ۲ سند را تهیه کرده که جا دارد از مدیریت بحران استانداری مرکزی، مشاور طرح و تهیه کنندگان آن تشکر کرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: این اسناد، مهم بوده و جزو اسناد راهبردی اجرایی هستند و چون برنامه اجرایی در آن ارایه شده، قابلیت اجرا دارند.

مخلص الائمه تصریح کرد: برای اینکه پاسخ موثر و یکپارچه داده شده و بحران در مواقع لازم مهار و مدیریت شود، لازم است تقسیم کار و شیوه تدوین شده در سند در اختیار باشد و همه به آن پایبند باشند.

وی تصریح کرد: حداکثر ظرف یک هفته آتی اعضای ستاد و مخاطبانی که در سند تکالیفی برعهده دارند، اگر نقطه نظری برای تکمیل و ارتقای دارند، اعلام کنند.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بسیج سازندگی از ابتدای سیل اخیر تاکنون در کنار دستگاه اجرایی بوده و همراهی کرد و همچنین گروه های جهانی، نظام صنفی کشاورزی در امور قنوات خدمات خوبی داشتند که جای تقدیر دارد. 

مخلص الائمه عنوان کرد: قول مساعد داده می شود تا منابع مالی این بخش تامین شود و کار متوقف نشود زیرا خسارت و هزینه بیشتری دارد و موجب نارضایتی می شود.

وی عنوان کرد: اعتبارات خسارات سیل برای مجموع استان های کشور به سازمان برنامه و بودجه رفته و انتظار است تخصیص لازم داده شود و منابع محدودی هم که اختصاص یافته با کمک ذیحسابی راهی اندیشده شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی نیز در این نشست گفت: گزارشاتی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورها مشاهده شده و چندین سال است که تالاب میقان اراک با این بیماری درگیر می شود.

امید محترمی افزود: پارسال با اقدامات ارزشمند صورت گرفته، واحدهای صنعتی استان مرکزی درگیر نشدند.

وی بیان کرد: فرمانداران باید نشست ستاد پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را هرچه سریعتر تشکیل دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی ادامه داد: با توجه به اینکه این بیماری در سطح کشور شناسایی شده، احتمال درگیری مجدد تالاب میقان به این بیماری وجود دارد که باید تدابیر لازم اندیشیده شود.

محترمی عنوان کرد: مبارزه با سگ‌های ولگرد برای جلوگیری از خوردن لاشه پرندگان و جلوگیری از انتقال این بیماری امری ضروری است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اوایل تیرماه امسال سند کاهش خطر وسوانح استان مرکزی تهیه وتدوین شده که در راستای آن، ۱۰ مخاطره اصلی استان مشخص شده و در راستای آن، سند آمادگی و پاسخ استان مرکزی نیز تهیه شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی اضافه کرد: در راستای این سند یک هزار و ۵۰۰ نفر ساعت فعالیت داشتند و ۱۱ هزار سند بالادستی نیز بررسی شده است.

محترمی بیان کرد: این سند در گام‌های مختلف تدوین شده و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است.

وی تصریح کرد: اتفاق خوبی در مدیریت بحران استان مرکزی رخ داده است که در مواقع ضروری می‌تواند راهگشا وکمک دهنده موثری باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی هم در این نشست گفت: آنفلوآنزای فوق حاد بیشتر در پرندگان است که تلفات سنگینی را هم در پرندگان ایجاد می کند اما نکته قابل توجه آن است که این بیماری مشترک با انسان است.

محمد فتاحی افزود: به ندرت این بیماری به انسان منتقل شده و موارد درگیر در جهان هم با کشندگی همراه بوده اما تاکنون در ایران موردی گزارش نشده است.

وی بیان کرد: تاکنون بیماری انسان به انسان ناشی از این بیماری گزارش نشده و بیشتر افرادی که درگیر شده اند به واسطه درگیری با پرندگان بوده اما نگرانی سازمان بهداشت جهانی به واسطه سرایت این بیماری از انسان به انسان است که می تواند تهدید همه‌گیری شدن سویه‌های فوق حاد با کشندگی بالاتر از کرونا داشته باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: سیاست اصلی در جهان مقابله و معدوم سازی پرندگان درگیر است.

وی عنوان کرد: پایش و نمونه برداری از تالای میقان اراک به صورت مستمر صورت می‌گیرد و در این راستا محیط زیست استان مرکزی تلاش‌های زیادی داشته‌ و این موضوع موجب شده که در چند سال اخیر این بیماری به واحدهای صنعتی سرایت نکند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: انتظار است ستاد استانی و هماهنگی تمام دستگاه‌ها برای همکاری با دامپزشکی در مواقع نیاز تشکیل شود، تامین منابع مالی و اعتبارات مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری و حذف ومعدوم سازی واحدهای آلوده، اطلاع رسانی مناسب به تمام پرورش دهندگان، رعایت تمام ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای در واحدهای  پرورشی، واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد در واحدهای پرورش بوقلمون، پولت ومرغ مادر بر اساس برنامه ابلاغی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست، گزارشی از بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای بازسازی مناطق سیل زده استان مرکزی ارایه شد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 291434
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه