• 1399/09/15 - 12:16
  • تعداد بازدید : 443
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تالاب میقان، تنها زیستگاه درگیر آنفلوآنزای پرندگان در استان مرکزی

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی 14 آذرماه در جریان بازدید استاندار مرکزی از تالاب میقان اراک و بررسی روند کنترل و مهار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شایع شده در این زیستگاه، بیان کرد: 30 آبانماه با اعلام مشاهده برخی لاشه ها، سریعاً نمونه برداری انجام شد و بیماری نیز تشخیص داده شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: پس از تایید بیماری، سریعاً ضمن برگزاری جلسات هماهنگی ستاد پیشگیری از آنفلوانزا، تشدید مراقبت و پایش واحدهای مرغداری صنعتی و طیور روستایی بویژه در اطراف تالاب میقان را شروع کردیم و اطلاع رسانی به روستاها و واحدهای مرغداری ها را در وهله اول در دستور کار قرار دادیم و تاکید بر رعایت اصول امنیت زیستی و اصول بهداشتی در واحدهای مرغداری به منظور جلوگیری ار انتقال بیماری به واحدها، همچنین نصب بنر های هشدار در روستاهای اطراف تالاب میقان با همکاری بخشدار مرکزی اراک و دهیاریها انجام شد.

دکتر محسن شانقی ادامه داد: طی این مدت کلیه واحدهای مرغداری و روستاها به شکل روزانه رصد و پایش و گزارش گیری می شوند که خوشبختانه تاکنون هیچ گونه تلفات مبنی بر بروز آنفلوانزا در بین طیورروستایی و صنعتی استان نداشتیم.

وی اظهار کرد: سایر تالاب ها و دیگر واحدهای مرغداری در سطح استان نیز تحت پایش و رصد است و هیچ گونه گزارشی از شیوع بیماری در این مناطق دریافت نشده و تلفات تنها محدود به میقان است و تلاش می شود که پرونده این بیماری در میقان بسته شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در جریان این بازدید گفت: گزارشی از شیوع آنفلوآنزای پرندگان در دیگر زیستگاه های آبی استان مرکزی دریافت نشده است

رضا میرزایی، با اشاره به تجربه استان مرکزی در مواجهه با این بیماری در سال 1395 بیان کرد: براساس این تجربه، محیط بانان آموزش لازم برای رصد و بررسی رفتار پرندگان بیمار را دریافت کرده بودند و براساس این رصد رفتار غاز خاکستری، نامناسب ارزیابی شد.

وی بیان کرد: اولین تلفات پرندگان به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان 30 آبانماه در تالاب میقان اراک شناسایی شد و از همان روز تاکنون پایش گسترده تالاب با کمک محیط بانان و جوامع محلی و برخی سمن های زیست محیطی آغاز شده و تا امروز سطح تالاب کاملا پاکسازی شده است.

میرزایی با بیان اینکه پایش بخشی از داخل نیزارهای تالاب باقی مانده است، افزود: لاشه ها هر روز جمع آوری می شوند و انتظار می رود که مردم در صورت مشاهده لاشه ای از پرندگان به ویژه غاز خاکستری به هیچ عنوان به آن نزدیک نشوند و به محیط زیست یا دامپزشکی اطلاع دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به جمع آوری 1100 لاشه پرنده و دفن آنها، افزود: تلاش بر این است که بیماری در سطح تالاب کنترل شود. خوشبختانه تاکنون در هیچ کدام از زیستگاه های آبی استان گزارشی از تلفات پرندگان نداشته ایم، تمام بندهای آبی و خاکی در حال رصد است.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اراک
  • کد خبر : 258107
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه