• 1398/06/17 - 10:32
  • تعداد بازدید : 255
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

طرح بهبود کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در استان مرکزی کلید خورد

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اجرای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در این استان هدفگذاری شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی و به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر سیروس سلمان نژاد افزود: طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک طرح ملی است و در راستای صیانت از حقوق شهروندی و بهبود کیفی، بهداشتی گوشت به گروه‌های A، B و A+ درجه بندی می شوند.

وی به اهداف این طرح اشاره کرد و ادامه داد: اجرای سامانه های بهداشتی مورد نیاز سازمان دامپزشکی در کشتارگاه های طیور، تخلیه اتوماتیک اندرونه ( ریه، ته روده، چینه دان، مقعد، نای و مری )، حذف تدریجی چیلرهای آبی (نصب لاشه شور و اتاق سرد)، تجهیز کشتارگاه های صنعتی طیور موجود به خط ۲ و سایر تجهیزات مورد نیاز به صورت تشویقی تدریجی، رعایت و کنترل سن، وزن و سایز مرغ کشتاری بر اساس رتبه بندی کشتارگاه ها، خود کنترلی و مسئولیت پذیری تولیدکنندگان و رتبه بندی کشتارگاه و محصول از جمله نیازهای اجرای این طرح است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: انجماد سازی مرغ ها تنها در کشتارگاه های دارای رتبه A و A+، جلوگیری از خروج مرغ دارای رتبه B به خارج از استان، قطعه بندی و بسته بندی محصول مرغداری های رتبه A و A+ و ذخیره سازی مرغ منجمد (تنظیم بازار) از محصولات کشتارگاه های دارای رتبه A و A + از جمله برنامه های تشویقی سازمان دامپزشکی کشور برای اجرای این طرح است.

دکتر سلمان نژاد افزود: افزایش عمر ماندگاری گوشت مرغ بعد از راستی آزمایی و اعتبار سنجی در کشتارگاه ها طیور، تامین تسهیلات لازم برای بازسازی و نوسازی ساختمان و تجهیزات کشتارگاه ها، فرهنگ سازی، انجام اقدامات ترویجی و آموزشی توسط جهاد کشاورزی، اطلاع رسانی عمومی و ایجاد رقابت بهداشتی در بین تولیدکنندگان از دیگر برنامه ها برای اجرای این طرح در استان است.

وی ادامه داد: کشتارگاه ها و محصولات آنها در این طرح از نظر وضعیت ساختمان و وجود تجهیزات به گروه های A، B و A+ رتبه بندی می شوند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: مرغ رتبه B در این طرح محصولی است که اندرونه محصول در این کشتارگاه ها به صورت اتوماتیک تخلیه نشده و محصول این کشتارگاه ها دارای ریه، ته روده، چینه دان، مقعد، نای و مری است.

دکتر سلمانژاد افزود: مرغ رتبه A نیز در کشتارگاه رتبه A تولید شده و اندرونه مرغ به صورت اتوماتیک تخلیه شده و دارای سایز بندی و وزن یک کیلو و ۳۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است و مرغ رتبه ممتاز در کشتارگاه دارای رتبه A+ تولید شده و بدون آنتی‌بیوتیک است.

وی ادامه داد: ممیزی کشتارگاه ها برای اجرای این طرح در استان مرکزی آغاز شده و این واحدها تا پایان شهریور ماه رتبه بندی می شوند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: مرغ های رتبه بندی شده در این طرح از مهرماه امسال در میادین و مراکز عمده مصرف به صورت اجباری و از ابتدای دی ماه در مراکز عرضه و خرده فروشی به صورت تشویقی عرضه می شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شماره‌ تلفن‌ ۱۵۱۲ سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 243438
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه