• 1399/07/14 - 14:59
  • تعداد بازدید : 1387
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیگیری تولید 19 قلم داروی دامپزشکی در استان مرکزی/تولید 9 قلم تا امروز

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: در سال جاری تولید 19 قلم داروی دامپزشکی در کارخانه‌های تولید داروی استان در حال پیگیری است که تاکنون 9 قلم تولید شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی روز دوشنبه 14 مهر در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: از 14 مهر سال گذشته تاکنون بیش از پنج میلیون راس دام سبک و سنگین علیه بیماری‌های دامی واکسینه شده‌اند و بیش از دو هزار و 450 مورد بازدید کارشناسی در راستای اجرای سیستم مراقبت از بیماری های دامی در سطح دامداری‌های استان انجام و 192 کانون بیماری نیز شناسایی شده و کنترل و پیشگیری و درمان در این کانون‌ها صورت گرفته است.

وی افزود: در راستای مبارزه و کنترل بیماری‌های مشترک انسان و دام بیش از 650 هزار راس دام علیه بیماری‌های مشترک بویژه تب مالت، شاربون و هاری واکسینه شدند، همچنین در مدت مذکور در سطح استان بیش از 34 میلیون قطعه جوجه‌ریزی  صورت گرفته و به منظور کنترل بیماری‌های طیور و بویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیش از 6 هزار و 220 مورد بازدید کارشناسی و بیش از 18 هزار و 200 مورد نمونه برداری انجام شده که جواب تمامی نمونه برداری‌ها از لحاظ آنفلوانزای فوق حاد، منفی بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: به منظور پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد در یک سال گذشته بیش از دو میلیون و 500هزار قطعه طیورتخم گذار و مادر و بوقلمون علیه این بیماری واکسینه شده‌اند.

شانقی درخصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه آبزیان، بیان کرد: در این زمینه 198 مورد بازدید کارشناسی از مزارع آبزی پرور و سه هزار و 190 نمونه برداری انجام و دو کانون بیماری شناسایی شده است. همچنین 87 بازدید از زنبورستان‌ها و 9 هزار و 830 نمونه برداری انجام و 15 کانون بیماری شناسایی شده است.

وی ادامه داد: در یک سال گذشته 180 هزار راس دام سبک و سنگین کشتار و هفت هزار تن گوشت قرمز تولید شده، از مجموع دام‌های کشته شده هزار و 23 راس دام به علل مختلف بیماری حذف و معدوم شده‌اند. 27 میلیون و 500 هزار قطعه طیور در کشتارگاه‌های طیور استان کشتار شده و بیش از 62 هزار تن گوشت سفید تولید و 214 هزار قطعه طیور نیز به علت ضایعات مرضی و بیماری از چرخه مصرف حذف شده‌اند.

مدیرکل داپزشکی استان مرکزی با اشاره به صادرات صورت گرفته در یک سال گذشته، اضافه کرد: در این مدت بیش از 820 هزار قطعه ماهی زینتی، 261 تن پا و پنجه مرغ، 910 هزار کیلوگرم تخم مرغ خوراکی، 345 هزار عدد تخم مرغ نطفه دار، 200 هزار کیلو خوراک ماهی، دو میلیون و 371 تن مرغ منجمد، 200هزار کیلوگرم خوراک ماهی، 42 هزار و 500 کیلو عسل و 95 هزار کیلوگرم آلایش مرغی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده، پتانسیل صادرات استان بیش از هشت هزار تن در سال است که البته با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور متغیر خواهد بود، اما در شرایط عادی استان مرکزی ظرفیت صادرات بیش از 10 هزار تن محصولات دامی در سال را دارد.

شانقی در خصوص چالش‌های حوزه دامپزشکی افزود: افزایش شدید قیمت دارو و واکسن یکی از عمده ترین چالش‌ها در این حوزه است به طوری که به سبب تغییر ارز دولتی به ارز نیمایی در ۶ ماهه اخیر قیمت‌ها افزایش سه برابری داشته در نتیجه دامداران استقبال خوبی از تهیه واکسن ندارند و ممکن است با اپیدمی بیماری مواجه شویم، همچنین عدم تجهیز سه واحد از کشتارگاه‌های طیور به خط دو(تخلیه اتوماتیک اندرونی) از دیگر چالش‌هاست که نیاز به حمایت و ارائه تسهیلات کم بهره دارد تا بتوان این اقدام را عملی کرد.

وی ادامه داد: در سال جاری تولید 19 قلم داروی دامپزشکی در کارخانه‌های تولید داروی استان در حال پیگیری است که تاکنون 9 قلم تولید شده، همچنین ارتقای بهداشتی کشتارگاه‌های طیور استان و تجهیز به خط دو و تخلیه اتوماتیک اندرونی و ارتقای بهداشتی صنایع لبنی استان به منظور صادرات محصولات لبنی استان، از برنامه های جهش تولید در سال جاری است.

شانقی خاطرنشان کرد: کاهش 35 درصدی کانون‌های بیماری دام، طیور و آبزیان، افزایش 100 درصدی صادرات فرآورده‌های خام دامی و توسعه بخش خصوصی و ایجاد فرصت های شغلی از اقدامات شاخص در 6 ماهه سال جاری بوده است.

به گزارش ایسنا، رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی حدود 51 مرکز درمانی دامپزشکی، 28 مرکز مایه کوبی با 100 واکسیناتور، 43 داروخانه، چهار آزمایشگاه و دو بیمارستان و هفت شرکت پخش دارو وجود دارد.

احمد اصلانی بیان کرد: جمعیت دامی استان به گونه‌ای است که همیشه مازاد تولیدات دامی از استان به سایر استان‌ها یا سایر کشورها صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال گذشته 872 پرونده بهره برداری و تاسیس و موافقت اصولی صادر شده که حدود 96 درصد میزان پرونده‌ها خاتمه یافته و 44 درصد پرونده‌ها نیز معلق شده است.

اصلانی با اشاره به چالش‌های این حوزه ادامه داد: با گذشت سالیان متمادی ماده 19 قانون بهره وری اجرایی نشده که در این ماده عمدتا جداسازی بحث حقوق مسئولان فنی مطرح بوده که نیازمند توجه جدی است همچنین عدم ابلاغ تعرفه‌های مناسب و متناسب با میزان تورم ها از دیگر چالش‌های این حوزه است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,شهرستان ها,اراک,آشتیان,تفرش,شازند,دلیجان,ساوه,فراهان,خنداب,خمین,کمیجان,زرندیه,محلات
  • کد خبر : 256263
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه