دامپزشکی استان مرکزی نسبت به احتمال شیوع تب کریمه کنگو هشدار داد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به افزایش احتمال شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرما، در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری نیاز است مردم استان رعایت اصول پیشگیری را در دستور کار خود قراردهند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود.
وی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن می کند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: سال گذشته تعداد 214 واحد دامداری و 625 هزار متر مربع جایگاه دام و تعداد 27 هزار و 548 راس دام در سطح استان مورد سم پاشی قرار گرفتند که این عملیات در راستای مبارزه با انگلهای خارجی دام از جمله کنه ها و در نتیجه پیشگیری از بیماری های ناشی از این انگلها از جمله خونریزی دهنده کریمه کنگو ( cchf ) صورت گرفته است.
فتاحی افزود: تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می شود.
وی گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها نیاز است برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور قرار گیرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
فتاحی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
نظر دهید