رئیس سازمان دامپزشکی کشور در جمع خبرنگاران اعلام کرد:
ایران به زودی از واردات همه گونه واکسن دامپزشکی خوداتکا میشود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه بازدید از یک کارخانه فرآورده های لبنی با سابقه در کشور و خط تولید و آزمایشگاه های کنترل کیفی آن از موافقت و فراهم شدن شرایط استفاده از فناوری ساخت بیش از ۳۰ واکسن در همه زمینههای دام، طیور و آبزیان خبر داد تا جایی که منجر به خوداتکایی کشور در تامین انواع واکسنهای مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی پور رییس این سازمان شامگاه دیروز دوشنبه در حاشیه بازدید از خطوط تولید و به ویژه آزمایشگاهی کارخانه لبنیاتی 'پاک' به اتفاق خبرنگاران رسانه های جمعی که به مناسبت هفته ارتباطات و روابط عمومی انجام شد، با بیان اینکه فناوری تولید این واکسنها درکشور برای نخستین بار از ترکیه وارد میشود، افزود: امسال برای نخستین بار تکنولوژی ساخت واکسن از کشور ترکیه وارد میشود و امسال سایت جدید تولید این واکسنها در کشور راهاندازی و همه نیاز کشور در این زمینه در داخل تولید خواهد شد.
وی با اشاره به راهکارهای مقابله با شرایط تحریم اظهارکرد: سازمان دامپزشکی توسعه روابط بینالملل را از سال گذشته شروع کرده و واردات محصولات پروتئینی مانند گوشت و انواع داروها و واکسنها به کشور بدون هیچ مشکلی انجام میشود.
به گفته وی در حال حاضر واردات این گونه محصولات از ۴۲ کشور انجام میشود و تحریمها هیچ تأثیری در روند واردات نداشته است.
رفیعی پور همچنین با اشاره به اتفاقات و اقدامات در سال جدید گفت: سازمان دامپزشکی کشور دستورالعملها را متناسب با شرایط تحریمی تغییر داده و تلاش میکند، خلاقیتها و نواندیشی را در بدنه سازمان تقویت کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه نگرانیهای تولیدکنندگان باید رفع شود، گفت: تفویض اختیارات را از سازمانها به ادارات کل و شبکهها انجام دادیم و در حال حاضر ادارات جزء، به راحتی میتوانند مجوزها و پروانههای مراکز تولیدی بزرگ را صادر کنند.
رفیعیپور افزود: برای نخستین بار سه شرکت خصوصی در کنار واکسن و سرمسازی رازی، تولید واکسن تب برفکی روغنی را استارت زده و قرار است در آینده نزدیک، تعداد آن به چهار شرکت برسد.
وی با اشاره به مشکل تولید واکسن بذر، گفت: در حال حاضر بذر واکسن فوق حاد پرندگان در داخل ساخته میشود و قرار است بذر واکسن دام و طیور و آبزیان هم با همکاری یک شرکت دانشبنیان که اعتبار آن را نیز دریافت کرده است در آینده نزدیک تولید شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: کشتارگاه خرمشهر استانداردهای بینالمللی را دارد و به زودی دامهای کشورهای دیگر در این مجموعه کشتار میشوند.
به گفته رفیعیپور برای نخستین بار در سال جاری تعداد ۵۰۰ نفر شتر از کشور قطر وارد شده و قرار است این تعداد به ۱۰ هزار نفر برسد.
وی با بیان اینکه تاکنون درباره پرورش شتر در کشور غفلت شده است، گفت: شرایط آبوهوایی و اقلیمی کشور ما طوری است که نگهداری این حیوان میتواند بسیار سودآور باشد.
به گفته وی برای پرورش ماهی در قفس هدفگذاری شده که حجم تولید به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن برسد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تفاهم نامههایی هم با اتحادیه اروپا برای پرورش اسب امضا شده و قرار است این مهم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: نقش سازمان دامپزشکی کشور پس از سیل اخیر بسیار فوقالعاده بود، چرا که با اقدامات سمپاشی، ضدعفونی و درمان توانست از شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام جلوگیری کند.
رفیعی پور در عین حال تأکید کرد که پیشرفت ۹۷ درصدی در مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام شده، به طوری که طی سال گذشته تنها ۲ میلیون قطعه مرغ برای جلوگیری از این بیماری معدوم شد، این در حالی است که در سال ۹۶ رقم ۲۷ میلیون قطعه و در سال ۹۵ رقم ۱۰ میلیون قطعه طیور بود.
دکتر علی صفر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز در پاسخ به این پرسش که آیا پیمان سازمان دامپزشکی کشور با ترکیه برای ترانزیت دام پیشرفت دارد، گفت: با کشور ترکیه ۲۵ پروتکل بهداشتی امضا شده و ترانزیت دام زنده به خوبی انجام میشود.
نظر دهید