• 1397/05/30 - 12:00
  • تعداد بازدید : 129
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دوره آموزشی اصول بهداشت و امنیت زیستی در مرغداری ها در اراک

دوره آموزشی اصول بهداشت و امنیت زیستی در مرغداری ها توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی،  دوره آموزشی امنیت زیستی ویژه دامپزشکان، مالکان و مسئولین امنیت زیستی واحدهای پرورش مرغ تخمگذار در راستای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محل سالن سالن امام خمینی (ره) سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی برگزار شد.



این دوره آموزشی با حضور دامپزشکان، کارشناسان و کاردانان دامپزشکی شاغل در شبکه های دامپزشکی مالکان و مسئولین امنیت زیستی واحدهای پرورش مرغ تخمگذار استان با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان و اتحادیه مرغداران تخم گذار ماهان استان مرکزی برگزار شد.



تدریس این دوره را دکتر سید علی غفوری متخصص بیماری های طیور و کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور عهده دار بود.



دکتر غفوری آموزش را مهمترین رکن در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دانست و آموزش مسئولین امنیت زیستی مراکز پرورش که بیشترین زمان خود را در این واحدها می گذراند، را جزو اولویت های آموزش کارشناسان شبکه های دامپزشکی شهرستان ها معرفی نمود.



دکتر غفوری با تاکید بر رعایت الزامات بهداشتی توسط مدیران و مسئولین امنیت زیستی واحدهای پرورش و مطالب ارائه شده تصریح کرد: امنیت زیستی به مجموعه‌ای از اقدامات محدود کننده رشد و تکثیر ارگانیسم‌های بیماریزا در مزارع اطلاق می‌شود که در صورت عدم توجه به آن علاوه بر زیان های اقتصادی بر سلامت جامعه نیز تأثیرگذار است.



دکتر مهدی جان محمدی کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با تاکید بر ادامه دوره های آموزشی مرتبط با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خاطر نشان کرد: گروه های کارشناسان مدرس دوره های آموزشی- ترویجی، کلینیسین های طیور و مسئولین فنی بهداشتی مراکز پرورش طیور در اولویت شرکت در این دوره ها هستند و به شرکت کنندگان تاکید می شود که مطالب ارائه شده را می بایست به همکاران خود، مدیران و مسئولین امنیت زیستی واحدهای پرورش در جلساتی که تشکیل می دهند انتقال دهند تا با تشکیل این زنجیره آموزشی سبب ارتقاء آگاهی تمام افراد مرتبط با پرورش طیور شوند.



جان مهمدی اعمال کامل امنیت زیستی را موجب به حداقل رسیدن انتشار عوامل بیماریزا دانست و گفت: تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و پرندگان در کنار مسئله مهم تأمین امنیت غذایی باعث می‌شود تا دامپزشکی اهتمام ویژه‌ای بر آموزش و رصد مرغداری‌ها داشته باشد.



وی رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح ضدعفونی سالن‌های پرورش، همچنین انتخاب صحیح ماده ضدعفونی با توجه به فصل و شرایط محیطی را حائز اهمیت برشمرد و مدیریت، پیشگیری و امنیت زیستی را سه رکن اساسی در فعالیت یک واحد پرورشی طیور و مرغداری عنوان کرد.

 








  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 128548
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه