شهروندان ماهی قرمز نوروز را از مراکز بهداشتی تهیه کنند
دامپزشکی استان مرکزی با صدور اطلاعیه ای از مردم خواست برای حفظ سلامت خانواده خود ماهی قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، در این اطلاعیه آمده است: شهروندان از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری کنند.
اطلاعیه می افزاید: مردم در هنگام خرید ماهی قرمز باید به شکل ظاهری و سلامت آن شامل تحرک مناسب، شنای متعادل، باله های سالم بدون شکستگی و خوردگی، پولک های کشیده شده در سطح کل بدن و چشم های بدون بیرون زدگی توجه کنند و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علایم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: برای سالم نگه داشتن ماهی قرمز باید میزان اکسیژن کافی، مقدار آب مناسب و دمای آب مورد توجه قرار گیرد.
این اطلاعیه افزوده است: میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل 2 لیتر بوده و با توجه به اینکه اکسیژن موجود در آب در دمای پایین ماندگاری بیشتری دارد نیاز است تنگ ماهی در فضای خنک تر منزل مستقر شود.
در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نبوده و در صورت لزوم افرادی که سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی دارند از دستکش استفاده شده و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به این آبزیان انجام شود.
اطلاعیه عنوان کرده است: برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان سه درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
اداره دامپزشکی استان مرکزی در این اطلاعیه آورده است: مردم باید در پایان نوروز از رها سازی آبزیان در رودخانه ها و یا نهرها خودداری کنند و در محل های خاصی که شهرداری مشخص کرده است این ماهی ها رهاسازی شود.
در این اطلاعیه تاکید شده است: عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها غیرمجاز است و بعضی از گونه ها از جمله لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می شود.
در این اطلاعیه ادامه داده شده است: عرضه این گونه ها ممنوع است و شهروندان باید از خرید آن ها خودداری کنند.
نظر دهید