• 1398/08/26 - 09:08
  • تعداد بازدید : 243
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری دوره آموزشی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی از برگزاری دوره آموزشی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ویژه روسای ادارات ستادی اداره کل و روسا و کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان ها خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی گفت: در این دوره آموزشی و توجیهی که برای روسای ادارات ستادی اداره کل و روسا و کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان ها در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، درخصوص شناخت و آگاهی از خطرات و راههای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آموزش های لازم ارائه شد.

وی با تاکید بر اهمیت و لزوم افزایش آگاهی اقشار مختلف در خصوص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، گفت: در کنار این دوره آموزشی، کتاب آموزشی در مورد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در بین کارکنان توزیع شد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه عامل بیماری سویه های متعددی دارد، افزود: مخزن ویروس پرندگان وحشی و مهاجر هستند که منبعی غیر قابل کنترل هستند و همچنین علائم بالینی بیماری متعدد و زیاد بوده در نتیجه تشخیص بیماری بدون انجام آزمایشات بسیار دشوار است.

فتاحی بیان داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جزء بیماری های مشترک است و همچنین در صورت بروز موجب تلفات بسیار بالا تا ۱۰۰ درصد در طیور بومی و مرغداری ها می شود.

وی آموزش و ارتقاء دانش پرورش دهندگان، اطلاع رسانی، اعلام سریع تلفات نامتعارف به دامپزشکی جهت اقدامات واکنش سریع، افزایش امنیت زیستی در مرغداری ها، کاهش تراکم منطقه از جمعیت حساس (پرندگان صنعتی و بومی)، افزایش فاصله جوجه ریزی و رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای درحمل و نقل پرنده زنده، کود مرغی، تخم مرغ و... را از جمله راهکارهای جلوگیری از بروز این بیماری عنوان کرد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی جلوگیری از عرضه زنده طیور، تشدید اقدامات قرنطینه ای بهداشتی در مرغداری ها، کشتارگاه ها، کارخانجات خوراک دام و طیور، کارخانجات جوجه کشی ها و تشدید اقدامات پایش و مراقبت، تشخیص سریع، معدوم سازی و دفن بهداشتی لاشه ها را از دیگر راهکارهای مقابله با این بیماری برشمرد.

فتاحی همچنین از روستائیان و صاحبان پرورش طیور خواست که هرگونه تلفات ناگهانی و نامتعارف در طیور را به نزدیک ترین شبکه دامپزشکی و یا از طریق شماره تماس چهاررقمی ۱۵۱۲ و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستان به اطلاع کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برسانند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 246015
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه