علت مرگ گاوهای دامدار خلیلآبادی اعلام شد:
تیر ناشر اصلی فیلم جعلی مرگ گاوهای یک دامداری با ذرت آلوده به سنگ خورد!/ صاعقه 6 گاو را در فضای باز تلف کرد
در پی انتشار فیلمی دستکاری شده در فضای مجازی مبنی بر تلف شدن چند راس گاو در یکی از از دامداریهای شهرستان خلیلآباد بر اثر مصرف خوراک دام آلوده، مستندات این موضوع نشان می دهد این اقدام با هدف جوسازی روانی بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، شوربختانه به دنبال روند انتشار عکس و فیلمهای بیپایه و اساس و بدون منبع موثق در شبکههای اجتماعی که امروزه بسیاری از خود شهروندان نیز به مستند نبودن تمام آنها آگاه شده اند، در روزهای اخیر باز هم شاهد انتشار ویدویی آن هم با پس زمینه ساختهشده از موزیکی غمآلود!!! (و بدون هیچ مستند صوتی- تصویری) خاص شد که در آن ناشر این فایل جعلی، طی اقدامی غیراخلاقی و شیطنتآمیز کوشیده است به مخاطبان بیاطلاع از اصل واقعه در شبکههای اجتماعی، چنین القا کند که دامهای قربانی یک دامداری روستایی بر اثر مصرف خوراک دام آلوده (ذرت) تلف شده اند! این در حالی است که با پیگیریهای سازمان دامپزشکی کشور و اخذ مستندات گواهی شده موجود، این حادثه ناشی از وقوع صاعقه در هنگام تغذیه دامها در فضای باز بوده است و نه مصرف خوراک دام آلوده! دکتر محمد احمدی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خلیلآباد در اینباره اظهار کرد: علت مرگ این تعداد دام در روستای نقاب وقوع صاعقه در هنگام تغذیه دامها در فضای باز بوده است و نه مصرف خوراک دام آلوده. وی گفت: بر اساس مستندات و صورتجلسات موجود، پس از وقوع تلفات، اکیپ دامپزشکی نیز به محل مراجعه کرده و ضمن کالبدگشایی و نمونهبرداری و بررسیهای بعدی، تلفات دامها بر اثر صاعقه تایید شده است و سوختگی موجود در گردن برخی دامهای این واحد نیز تاییدکننده برخورد صاعقه است. احمدی اظهار کرد: انتشار این فیلم و ربط دادن آن به تغذیه دامهای دامداری با ذرت آلوده، صرفا جوسازی روانی بوده و تمام صورتجلسات و مستندات موید این موضوع است که تلفات در اثر برخورد صاعقه به دامها در هنگام تغذیه در فضای باز بوده است. احمدی در توضیح این حادثه یادآور شد: با توجه به تماس نیروی انتظامی در ساعت ٠٠:٣٠ بامداد ٩ آبان 98 خورشیدی در خصوص تلفات ٦ راس گوساله و گاو شیری در روستای نقاب در ساعت ٧:٣٠ همان روز به همراه كارشناس بیمه به محل دامداری فوق در ضلع شرقی روستا مراجعه شد و مشخص گردید که تعداد ٥ راس گاو شیری و یك راس گوساله از تعداد ١١ راس گاو موجود در این گاوداری بدون اینكه حتی فرصت خروج از آخور را داشته باشند، در بین میلههای آخور تلف شده و یك راس از گاوهای تلف شده جهت بررسی دقیقتر كالبدگشایی شد و هیچگونه علائم غیرطبیعی در كبد، قلب، طحال و سایر آلایشها مشاهده نشد و نیز با توجه به تایید كتبی هواشناسی مبنی بر بروز صاعقه شدید در شب حادثه و اظهارات و مدارك موجود، رخداد تلفات بر اثر صاعقه قطعی و مورد تایید است. وی یادآور شد: هواشناسی شهرستان نیز طی اطلاعیهای در شب قبل از وقوع حادثه، بروز صاعقه را پیش بینی و هشدارهای لازم را به دامداران داده بود.
این گزارش جدید در حالی پس از پیگیری دامپزشکی جهت اثبات اصل موضوع اعلام میشود که هفته گذشته محمود شبان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل آباد نیز در مصاحبه با یکی از خبرگزاریها اعلام کرده بود 6 راس دام در این روستا در اثر صاعقه تلف شده اند و دامداران باید در مواقع صاعقه و رعد و برق از دادن آذوقه به دامها و نزدیکشدن دامها به سازه های آهنی خودداری کنند.
لازم به ذکر است بر اساس پژوهشی که سال گذشته در دانشگاه استنفورد انجام شد نشان میدهد کاربران شبکههای اجتماعی اغلب در تشخیص تفاوت میان محتوای جعلی و محتوای معتبر ناتوان بوده و ناشیانه عمل میکنند.
این پژوهش فهرستی از ترفندها برای شناسایی خبرهای جعلی یا «فیک نیوز» شامل منبع خبر، تاریخ، عکس و ویدیوی دستکاری شده، نبود هیچ منبع یا بینام بودن نویسنده و همچنین احتمال اینکه ناشر اصلی یک متن، عکس و ویدیو تعمدی مبادرت به نشر یک دروغ جهت تهییج حس کنجکاوی مخاطبان کرده باشد را از جمله مصادیق چالش باورناپذیرکردن بسیاری از فایلهای ارسالی در شبکه مجازی عنوان کرده است. لازم به ذکر است مستندات این اتفاق در پایگاه اطلاعرسانی سازمان دامپزشکی کشور موجود است و جهت پیگیری حقوقی مقتضی، در اختیار ارگانهای مربوطه قرار داده خواهد شد.
نظر دهید