۱۴۳ هزار راس دام علیه بیماری های مشترک در استان مرکزی ایمن سازی شدند
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۴۳ هزار و ۴۶۹ رأس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون علیه بیماری های قابل انتقال از دام به انسان در این استان ایمن سازی شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی به مناسبت روز مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام در گفت و گو با ایرنا افزود: ۸۵ هزار و ۹۲۹ رأس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون برای مقابله با بیماری مشترک تب مالت، ۲ هزار و ۱۴۵ قلاده سگ علیه بیماری هاری و ۵۵ هزار و ۳۵۹ رأس دام علیه بیماری شاربن با هدف مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و دام ایمن سازی شد.
وی ادامه داد: یک هزار و ۲۲۲ مورد آزمایش تشخیصی تب مالت برای مقابله با شیوع احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام امسال در بین جمعیت دامی استان مرکزی انجام شد که در این آزمایش ها ۲ رأس گاو و هشت راس گوسفند و بز آلوده به این بیماری تشخیص و برای معدوم سازی به کشتارگاه اعزام شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سه هزار و ۳۵۷ مورد تست سل نیز امسال در بین دامهای سنگین و ۳۰۶ مورد تست مشمشه در بین تک سمان استان انجام شد و پنج مورد گاو آلوده به بیماری سل در این اقدامات شناسایی و اقدامات معدوم سازی انجام گرفت.
شانقی افزود: در این آزمایش ها مورد مثبتی از بیماری مشمشه در استان مرکزی مشاهده نشد.
وی ادامه داد: آغاز فعالیت پیش سرد تمامی کشتارگاههای دام استان مرکزی برای نگهداری لاشهها به مدت ۲۴ ساعت، سم پاشی و ضد عفونی ۹ هزار و ۱۵ رأس دام سبک و سنگین و ۳۸۶ هزار متر مربع از جایگاههای دام استان در این مدت برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو و سایر بیماریهای دامی و مشترک از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان برای مقابله با این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: توزیع ۳۰ هزار مورد دست نوشته نکات بهداشتی و نصب پلاکارد برای افزایش آگاهی و آموزش دامداران، روستاییان و دانش آموزان در سطح دامداریها، روستاها و مدارس از دیگر اقدامهای اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با این بیماریها بوده است.
شانقی مقابله با بیماریهای مشترک انسان و دام را از برنامههای اولویت دار این اداره کل عنوان کرد و افزود: افزایش واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب مالت و انجام اقدامهای مقابلهای از جمله مهمترین عوامل کاهش بیماری در این مدت بوده است.
وی یادآور شد: بر اساس مطالعههای انجام شده حدود ۶۰ درصد بیماریهای عفونی جامعه انسانی از طریق دام و بیماریهای مشترک منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برخی از این بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو علایم خاصی در دامها نداشته و در صورت انتقال در جامعه انسانی خطرات و تلفات به همراه دارد.
وی تب مالت، سل، هاری، شاربن، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشمشه را از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و گفت: مقابله با برخی از این بیماریها از جمله هاری، تب مالت و شاربن با انجام واکسیناسیون دامها و حذف لاشه دام آلوده از چرخه مصرف انسانی انجام میشود که در سه ماهه اول سال جاری ۸۹ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در کشتارگاهها و مراکز تحت نظارت دامپزشکی شناسایی و حذف شد.
شانقی خاطرنشان کرد: مقابله با برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با انجام واکسیناسیون، پایش، مراقبت و انجام فعالیتهای قرنطینهای و معدوم سازی طیور آلوده در کانونهای بیماری و مرغداریها انجام میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شمارهتلفن 1512سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.
نظر دهید