ارز آوری کشتارگاههای طیور استان مرکزی با ضایعات گوشت مرغ
کشتارگاههای طیور استان مرکزی با تولید پودر گوشت از ضایعات گوشت مرغ زمینه صادرات و ارز آوری را برای استان و کشور فراهم کردهاند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، پودر گوشت محصولی است که از قسمتهای بدون استفاده حیوانات خون گرم از جمله قلب، کبد، ریهها، معده و قسمتهای دیگر بدون استخوان به دست میآید که بوسیله حرارت دادن، خشک و آسیاب میشود.
مواد مصرفی برای تهیه پودر گوشت، موادی هستند که به هیچ عنوان برای مصرف خوراکی انسانها مورد استفاده قرار نمیگیرد.
در حال حاظر هفت کشتارگاه فعال و نیمه فعال طیور هماکنون در استان مرکزی فعالیت دارند که ۶ کشتارگاه از مجموع این کشتارگاهها در زمینه تولید پودر گوشت از ضایعات گوشت مرغ فعال است و این کشتارگاهها از ظرفیت لازم برای تبدیل ۶۰ تن ضایعات لاشه و آلایش غیر خوراکی گوشت مرغ به پودر گوشت برخوردار است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه ۴۲۶ تن پودر گوشت سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد گفت: تسهیل در صادرات فرآوردههای خام دامی با هدف ارز آوری برای کشور و استان از جمله برنامه های این اداره کل است و با اقدامات انجام شده، میزان صادرات این محصولات سال گذشته از استان مرکزی مناسب بود.
دکترمحمد فتاحی، پودر گوشت را از جمله محصولات صادر شده از استان مرکزی در سال گذشته عنوان کرد و افزود: ضایعات کشتارگاههای طیور و محصولاتی که در این واحدها از چرخه مصرف انسانی خارج میشود، با نظارت ادارهکل دامپزشکی این استان به پودر گوشت تبدیل و برای خوراک دام و آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: یکهزار و ۴۸۵ تن ضایعات کشتارگاهی استان مرکزی سال گذشته با نظارت ادارهکل دامپزشکی استان به پودر گوشت تبدیل شد که ۴۲۶ تن آن به کشورهای خارجی صادر و بقیه در واحدهای پرورش دام و آبزیان استان استفاده شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با یادآوری صادرات ۱۰۶ تن پودر گوشت با نظارت ادارهکل دامپزشکی این استان در سال ۱۴۰۰ افزود: صادرات این محصول از استان سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از آن، چهار برابر افزایش یافت.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: پنج کشتارگاه فعال و ۲ کشتارگاه طیور نیمه فعال، هماکنون در این استان وجود دارد و پودر گوشت در ۶ کشتارگاه از مجموع این کشتارگاهها تولید میشود.
دکتر سیروس سلمانژاد افزود: کشتارگاههای طیور استان مرکزی روزانه ظرفیت لازم برای تبدیل ۱۰ تن ضایعات گوشت طیور به پودر گوشت را دارند و روزانه ۶۰ تن ضایعات و فرآوردههایی که در کشتارگاههای طیور استان از چرخه مصرف انسانی خارج میشود، به پودر گوشت تبدیل میشود.
وی با یادآوری تولید یک تن پودر گوشت از هر سه تن ضایعات گوشت طیور در کشتارگاههای استان مرکزی، افزود: روزانه ۲۰ تن پودر گوشت در کشتارگاههای طیور استان تولید میشود.
معاونت سلامت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ضایعات گوشت مرغ از جمله پر، استخوان، روده، خون و سر سر مرغ در فرآیند استحصال در حوضچههایی جمعآوری و از طریق مارپیچهایی به دیگ پخت منتقل میشوند.
وی اظهار داشت: این مواد با دمای ۱5۰ تا180 درجه سانتیگراد و فشار ۲ و نیم تا 3 بار در داخل دیگ به چرخش درآمده و تبدیل به خمیر میشود و پس از تغییر حالت این مواد به شکل خمیر از دیگ خارج و سپس در دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد به مدت پنج ساعت این مواد از حالت نرم به حالت جامد تغییر حالت میدهند.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: مواد جامد تولید شده در مکانی تمیز پهن و در معرض هوای آزاد قرار میگیرد و یا با دمیدن هوا این مواد خشک شده و در مرحله بعد، به منظور نرم شدن استخان ها آسیاب و به صورت پودر تبدیل میشوندو در پایان پودر گوشت تولید شده، بسته بندی میشود و در دامداریها و مراکز پرورش آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد..
سلمان نژاد عنوان کرد: به منظور جلوگیری از انتقال بیماری ها از طریق پودر گوشت به دام و طیور، پودر گوشت طیور صرفا جهت مصرف در دامداری ها استفاده و پودر گوشت دام جهت استفاده در مرغداری ها مصرف می شود.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: پودر گوشت منبع سرشاری از پروتئین، کلسیم، فسفر، انرژی و چربی می باشد.
نظر دهید