رئیس سازمان دامپزشکی و رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور در نخستین نشست خبری اعلام کرد:
تشریح استراتژی جدید سازمان دامپزشکی در کاهش وابستگی به واردات نهاده های دامی
رئیس سازمان دامپزشکی و رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور در نخستین نشست خبری خود با رسانههای جمعی به تشریح استراتژی جدید این سازمان در کاهش وابستگی کشور به نهادههای وارداتی دام طیور و آبزیان پرداخت.
وی با بیان اینکه یکی از میادین عملیاتی سازمان دامپزشکی، جمعیت طیور کشور است تصریح کرد: ایران در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارای رتبه تک رقمی در جهان است تا جایی که در سال 98 به میزان 2 میلیون و 700 هزار تن گوشت مرغ تولید شد که بر اساس میزان جمعیت کشورمان مصرف سرانه گوشت مرغ 32 کیلوگرم است
ماکنعلی با اشاره به تولید تخم مرغ در کشور که با ثبت رکورد حدود بیش از یک میلیون تن در بین 73 میلیون تن تخممرغ تولیدی در جهان رتبه نهم دنیا را دارد اظهار کرد: این در حالی است که در سال 96 هر هفته 3500 تن تخم مرغ به کشور وارد می گردید. این در حالیست که اکنون ارزانترین و فراوانترین فراورده پروتئینی تولیدی کشور است که امکان صادرات آن به سایر کشورها نیز فراهم گردیده است که این امر با اعمال نظارت سازمان دامپزشکی کشور بر حدود 30 هزار واحد پرورش طیور و مراکز وابسته انجام میگیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه برای جمعیت هدف طیور در حدود 8 میلیارد دز واکسن مدیریت میگردد خاطرنشان کرد: همچنین در جمعیت دام سبک شامل گوسفند، بز، بره و بزغاله نیز که تعداد آن در کشور به حدود 70 میلیون رأس میرسد نیز مدیریت بهداشتی در 5 محور انجام میگیرد که با وجود پیچیدگیهای خاص نظارت بر فرایند بهداشت دامهای سبک در کشور، تولیدات آن 25 درصد نیز افزایش یافته است.
به گفته وی از این جمعیت دام سبک، حدود 23 میلیون رأس گوسفند و بز عشایر کشور هستند که با جابجایی بین استانهای کشور فرایند نظارتی خاص خود را طی میکنند.
ماکنعلی اضافه کرد: تعداد جمعیت اسبهای تحت پوشش بیماری مشمشه نیز از 15 هزار رأس به 45 هزار رأس افزایش یافته است.
یکی دیگر از بخشهای اظهارات رئیس سازمان دامپزشکی کشور مواردی بود که با ایجاد کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور و حضور چند دستگاه اجرایی مرتبط و تشکلهای متناظر عضو آن کلید خورده است. ماکنعلی در این رابطه به بهبود تولید دام عشایر اشاره کرد که با عملیاتیشدن آن میزان وابستگی کشور به گوشت گوسفند تا 30 هزار تن کاهش خواهد یافت.
رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور با بیان اینکه در قالب برنامههای تدارک دیده شده 23 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری عشایر آموزش تخصصی در خصوص نحوه گزارشدهی را خواهند آموخت و کارت دریافت خواهند کرد گفت: این اقدام موجب کاهش هزینه تمام شده تولیدات عشایری نیز خواهد گردید.
ماکنعلی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههای کمیته یادشده کاهش وابستگی کشور به واردات نهادههای دامی است افزود: با استراتژی تعیین شده، مقدار 9 میلیون و 500 هزار تن ذرت وارداتی در قالب 3 محور تا 20 درصد کاهش خواهد یافت.
وی در تشریح برنامههای پیش بینی شده در زمینه کاهش وابستگی به نهادههای وارداتی افزود: در اجرای برنامه ملی ارتقای کیفی خوراک دام، خامفروشی نهادهها به مرغداریها از طریق ایجابی و بصورت مرحله ای متوقف و به 460 کارخانه خوراک دام تحویل داده خواهد شد که این امر میتواند کاهش ضایعات این نهاده از جمله کاهش 13 درصدی پرت ذرت را در بر داشته باشد؛ با ایجاد محدودیت زمانی برای کشتار طیور تا 37 روزگی (که حداکثر ضریب تبدیل نهاده به گوشت تا این سن است که این امر سبب کاهش قابل ملاحظه خوراک را بدنبال خواهد داشت). که با مجموع این اقدامات، کاهش وابستگی کشور به نهادههای وارداتی برای تولید گوشت مرغ محقق خواهد شد.
در ادامه رئیس سازمان دامپزشکی و و رئیس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور کشورمان به تمام پرسشهای خبرنگاران حاضر پاسخ داد.
در این نشست خبری، دکتر سید بهمن نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری و همچنین دکتر قاسم رضاییانزاده معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز ریاست سازمان دامپزشکی کشور را همراهی میکردند.
نظر دهید