رییس سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت روز جهاني دامپزشكي عنوان کرد:
پویایی در تولید علاوه بر تامین نیازغذایی جامعه موجب رونق محصولات دامی شده و صیانت از این چرخه نوید بخش توسعه پایدار خواهد بود
نامگذاری ایامی از سال به مناسبت نکوداشت حرفهای خاص بیانگر جایگاه ویژه آن شغل در ابعاد ملی، منطقهای و جهانی است و روز جهانی دامپزشکی بر رسالت جهانی این حرفه دلالت دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دكترعلیرضا رفیعی پور امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی دامپزشکی که صبح امروز در سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش جهادکشاورزی برگزارشدبا اشاره به شعار روز جهانی دامپزشكی ،گفت:وجود سازمان جهانی برای هر دستگاهی و نامگذاری ایامی از سال به مناسبت نکوداشت حرفهای خاص بیانگر جایگاه ویژه آن شغل در ابعاد ملی، منطقهای و جهانی است و روز جهانی دامپزشکی بر رسالت جهانی این حرفه دلالت دارد.
وی با بیان اینکه دامپزشکی مسئولیتی نامحدود و فراتر از مرزهای جغرافیایی است،اظهار کرد: علم دامپزشکی در خدمت پایداری ،اقتصاد پویا و زاینده دامی است، به عبارت دیگر بقاء بشریت وابسته به امنیت غذایی بوده ضمن اینكه سلامت جامعه انسانی به کنترل بیماریهای شناخته شده و ناشناخته مشترک بین انسان و دام بستگی دارد و سیستم طبیعی جهان هستی و محیط زیست و دامپزشکی لازم و ملزوم هم هستند.
به گفته وی نقش دامپزشکی در بهبود معیشت، اقتصاد و امنیت غذایی زمانی پررنگ ظاهر میشود که میدانیم بیش از 50 درصد بیماری های مشترک بین انسان و دام و 70 درصد بیماریهای نو پدید، باز پدید و عفونی جمعیت انسانی میتواند از دامهای بیمار و محصولات دامی آلوده منتقل شود.چنانچه این فرآوردهها به عوامل بیماریزا آلوده باشند خطری متوجه بهداشت عمومی میشود که حل آن دشوار و حتی غیرممکن میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه مدیریت بهداشتی دامپزشکی در خدمت بهروری و امنیت غذایی پیش درامدحوزه تولید است،عنوان کرد: صنعت دام بهداشتی و فعال منجر به استمرار و پایداری در تولید فرآوردههای خام دامی میشود، همچنین پویایی در تولید علاوه بر تامین نیاز حیاتی غذای جامعه باعث رونق کسب وکار و تجارت محصولات دامی شده و صیانت و حراست از این چرخه مطمئنا نوید بخش اشتغال و توسعه پایدار خواهد بود.
رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد:نظارت، کنترل و مراقبت از مزرعه تا سفره به صورت شبانهروزی بدون حضور دامپزشکی امکان پذیر نخواهد بود ، همچنین اولویت راهبردی دستیابی به ثبات مواد غذایی، تامین امنیت غذایی و تضمین سلامت محصولات دامی برای ارتقاء بهداشت و سلامت اجتماعی و اقتصادی را کسی بدون وجود این متخصصان نمی تواند تضمین کند ازطرفی با افزایش هر روزه ی جمعیت جهانی نیازبه احتیاجات غذای ایمن و سالم بیشتر احساس می شودلذا امنیت و ایمنی این غذاها و جهانی شدن تجارت مواد غذایی نیز تنها با حضور متخصصان حوزه دامپزشكی تضمین می شود.
رییس سازمان دامپزشکی کشورتصریح كرد:ما نیازمند دامپزشکی واحد در سطح جهان هستیم، تا ازعوامل خطر ساز كه بااشکال بیوتروریسم و تهدیدات زیستی ظهور و بروز دارد باعزمی جهانی بواسطه اجرای پروتکلهای پیشگیرانه، کنترل، مبارزه، مراقبت و به سمت پیشگیری ازآنها گام برداریم.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه انتقال عوامل بیماریزا با موجودزنده و غیرزنده بسیار سریع و غیرقابل پیش بینی شده است،اظهار کرد: جهشهای ژنتیکی، عوامل بیماریزا در کمین همیشگی بشریت قرار دارد. اندک غفلتی در کنترل بیماریهای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، سل، پروسلو، هاری، مشمشه، سیاه زخم و غیره میتواند منجر به فاجعه جهانی شود.
به گفته دكتر رفیعی پور دیدهبانی، هوشیاری و آماده باش همیشگی دامپزشکی جهانی در حوزههای حاکمیتی، اجرایی، دانشگاهها، تشکلها تولید کنندگان سنتی و صنعتی میتواند امنیت غذایی، امنیت اقتصادی، بهداشت عمومی، تجارت بینآلمللی ،اشتغال وتوسعه پایدار را فراهم كند.
نظر دهید