• 1398/06/12 - 14:26
  • تعداد بازدید : 176
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حضور معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در کارگروه اجتماعی استانداری

معاون سلامت، رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی و سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در کارگروه اجتماعی استانداری مرکزی شرکت کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با موضوع تب مالت گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) از سال ۸۵ تا سال ۹۷ در این استان روند کاهشی داشته و ابتدای امسال این بیماری در بین جمعیت انسانی استان افزایش یافته است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: برگزاری کارگروه های تخصصی با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی برای شناسایی عوامل افزایش این بیماری در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان قرار داشته است.

وی ادامه داد: ۴۸ هزار دام سنگین و ۴۶۰ هزار دام سبک سال گذشته به صورت رایگان در استان مرکزی علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند که واکسیناسیون این دام ها چهار میلیارد ریال هزینه برای این اداره کل به همراه داشته است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی عدم همکاری دامداران با دامپزشکی برای مقابله با بیماری تب مالت را از جمله مهمترین مشکلات این اداره کل عنوان کرد و گفت: واکسیناسیون دام ها علیه بیماری بروسلوز به تنهایی برای مقابله با این بیماری کافی نبوده و باید انجام اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی برای مقابله با این بیماری در دستور کار دامداران قرار گیرد.

وی ادامه داد: شناسایی دام های آلوده در گله ها و کشتار آنها از دیگر عوامل بسیار موثر در پیشگیری از این بیماری است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۸۵۵ راس گوسفند و بز در کانون های انسانی بیماری تب مالت استان توسط این اداره کل نمونه گیری شد که ۶۷ راس معادل هفت و هشت دهم درصد دام ها به این بیماری آلوده بودند.

فتاحی افزود: ۱۶ هزار و ۵۰۰ مورد نمونه گیری بیماری تب مالت توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در بین دام های دامداری های صنعتی انجام شد که ۱۶ راس معادل ۹ صدم درصد دام ها به این بیماری آلوده بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تعداد بیماران مبتلا به بیماری تب مالت از حدود یک هزار و ۹۰۰ نفر در سال ۸۴ به ۲۹۱ نفر در سال گذشته کاهش یافته است.

دکتر جواد نظری افزود: باوجود افزایش هشت درصدی بیماری تب مالت در استان مرکزی، روند شیوع این بیماری در استان کاهشی است.

وی، کمبود اعتبارات و ورود دام های آلوده به استان مرکزی را از جمله عوامل شیوع بیماری تب مالت در استان  عنوان کرد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 243266
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه