برگزاری دوره آموزشی اصول بهداشت تامین و عرضه گوشت قرمز، در ساوه
دوره آموزشی اصول بهداشت تامین و عرضه گوشت قرمز در شهرستان ساوه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ساوه، این دوره آموزشی با هدف آموزش و توجیه قصابان از زمان خرید دام تا کشتار در کشتارگاه و عرضه گوشت قرمز به مصرف کننده نهایی برگزار گردید.
طی این دوره آموزشی ابتدا دکتر کلانتر قریشی هرندی رییس اداره دامپزشکی این شهرستان،ضمن اشاره به شیوع برخی بیماری های دامی از جمله تب برفکی، به لزوم دقت در انتخاب مراکز خرید دام زنده از لحاظ عدم ابتلا به بیماری های واگیردار دامی یا مشترک بین انسان و دام اشاره کرد.
وی همچنین با توجه به تاثیر نحوه حمل و نقل دام و استراحت قبل از کشتار بر کیفیت گوشت استحصالی از قصابان خواسته شد دام زنده را حداقل ۱۲ ساعت قبل از کشتار به کشتارگاه ارسال نمایند .
در ادامه این دوره آموزشی، ضمن لزوم نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه، جهت تسریع در فرایند جمود نعشی و کاهش خطرات احتمالی انتقال عامل بیماری های مشترک بین انسان و دام اشاره شد.
رییس اداره دامپزشکی ساوه همچنین در این دوره آموزشی نکاتی رادر خصوص رعایت زنجیره سرد لاشه کشتار شده از کشتارگاه تا محل عرضه و اصول و شرایط حمل با خودرو سردخانه دار بیان و همچنین به مواردی در خصوص رعایت مسائل بهداشتی از قبیل کارت بهداشت، روپوش مناسب، دستکش، شستشوی مرتب وسائل و میزکار در محیط قصابی اشاره کرد.
در ادامه این دوره آموزشی مهندس گرجی کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان مرکزی، به بیان مواردی در خصوص نحوه بازرسی لاشه های استحصالی در کشتارگاه و لزوم حذف و معدوم سازی لاشه های غیر قابل مصرف انسانی مواردی را بیان کرد.
سپس مهندس شاطری، کارشناس محترم شبکه بهداشت شهرستان ساوه مسائلی را در زمینه بیماری های قابل انتقال از دام به انسان نظیر تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) بیان نمودند.
در پایان رییس اتاق اصناف شهرستان ساوه، ضمن تشکر از اعضا حاضر در جلسه، در خصوص لزوم رعایت مسائل بهداشتی در محل کار به منظور تداوم تمدید مجوز فعالیت مراکز عرضه فرآورده های خام دام تاکید کرد.
نظر دهید