• 1402/09/25 - 13:28
  • تعداد بازدید : 266
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شناسایی موارد مشکوک به تب برفکی در ساوه / زنگ خطر به صدا درآمد

رئیس اداره دامپزشکی ساوه گفت: تا کنون چند مورد مشکوک به بیماری تب برفکی در این شهرستان مشاهده شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ساوه، دکتر مهدی کلانتر قریشی هرندی در تکمیل این خبر گفت: با توجه به احتمال شیوع بیماری تب برفکی در ساوه، انتظار است دامداران تب برفکی را جدی بگیرند.

وی اظهار داشت: به تازگی بیماری تب برفکی در جمعیت دام های  سبک و سنگین در سطح کشور و استان مرکزی شیوع پیدا کرده که احتمال شیوع در شهرستان ساوه نیز وجود دارد.

رییس اداره دامپزشکی ساوه همچنین گفت: چند مورد مشکوک به تب برفکی در این شهرستان اعلام شده  که هر چند تأیید بالینی نشده اما متأسفانه احتمال شیوع این بیماری در جمعیت دامی شهرستان بالاست.

وی افزود: با توجه به اینکه سویه جدید بیماری تب برفکی به تازگی در کشورهای همسایه شیوع پیدا کرده و  واکسیناسیون انجام شده علیه این سویه نبوده از این رو ایمنی مناسبی برای مقابله با این بیماری در کشور ما نیست و در صورت شیوع آن در کشور، تلفات و خسارت اقتصادی جبران ناپذیری به دامداران وارد می شود.

دکتر کلانتر قریشی هرندی تصریح کرد: واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی به صورت رایگان از مرداد ماه سال گذشته شروع شده و باید تاکنون به اتمام رسیده باشد اما با اعلام شیوع جدید این طرح همچنان استمرار دارد.

وی افزود: اطلاع رسانی به موقع به دهیاری‌ها و دامداران، نشست با دستگاه‌های مرتبط از جمله فرمانداری، جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، دادستانی و سایر دستگاه‌ها انجام شده و از نیروی انتظامی نیز درخواست شد از ورود خودروهای حامل دام بدون مجوز به شهر و روستاها جلوگیری شود.

 کلانتر قریشی هرندی همچنین گفت: یک دامداری در این خصوص پیش بینی شده و با جهاد کشاورزی نیز رایزنی شده در صورت مشاهده دام غیر مجاز تا تعیین تکلیف شدن وضعیت، در این دامداری نگهداری شوند.

رئیس دامپزشکی ساوه اضافه کرد: انتظار می‌رود روستاییان و دامداران در صورت مشاهده موارد مشکوک به این بیماری در اسرع وقت به درمانگاه مراجعه و به کارشناسان دامپزشکی جهت اقدامات درمانی و پیشگیرانه اطلاع داده شود.

دکتر کلانتر قریشی هرندی در پایان توصیه کرد: قرنطینه کانون‌های مشکوک، ضد عفونی خودروهای حامل نهاده‌های دامی منطقه موردنظر، ضدعفونی و پایش جایگاه‌های دام و دامداری‌های اطراف، حوضچه، ورودی دامداری، عدم جابجایی دام بین دامداری‌ها و دلالان، عدم خرید دام تا پایان شیوع این بیماری می‌تواند از خسارت به دامدار و دامداری‌های اطراف جلوگیری کند.

  • گروه خبری : ساوه
  • کد خبر : 312107
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید