• 1402/06/09 - 12:46
  • تعداد بازدید : 674
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشریح اقدامات شاخص دو ساله اداره کل دامپزشکی استان مرکزی

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اقدامات شاخص دو ساله این اداره کل را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی در تشریح این اقدامات افزود: با اقدامات انجام شده در مدت ۲ سال دولت سیزدهم بیماری آنگارا در این استان کنترل شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۰ کانون بیماری آنگارا در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم در استان مرکزی مشاهده شد که با افزایش اقدامات بهداشتی در مرغداری‌ها و واکسیناسیون گله‌های مرغ مادر در استان مرکزی گسترش این بیماری در استان کنترل شد و اکنون واحد درگیر با این بیماری وجود ندارد.

وی ادامه داد: یک میلیون و ۳۷۵ هزار قطعه طیور در مدت ۲ سال گذشته در استان مرکزی علیه بیماری آنگارا ایمن‌سازی شدند که واکسیناسیون این طیور نسبت به سال‌های قبل از آن، ۱۰۰ درصد افزایش یافته‌است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه صحبت ها از کاهش کانون بیماری‌های طیور و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان در دولت سیزدهم خبرداد و گفت: استفاده از ۱۰ میلیون دز واکسن برای ایمن‌سازی طیور حساس، ممیزی واحدهای مرغداری و ارتقا سطح بهداشتی واحدها از نظر ساختاری و مدیریت و رفع نواقص بهداشتی آنها از جمله عوامل کاهش کانون بیماری طیور در استان است.

فتاحی خاطرنشان کرد: ممنوعیت و کاهش تراکم جوجه‌ریزی در مناطق پرخطر در راستای پیشگیری از بیماری‌های طیور، برگزاری دوره‌های آموزشی، ترویجی و توزیع دست نوشته برای پیشگیری از بیماری‌های طیور و انجام پایش، مراقبت و نمونه‌برداری از تالاب‌ها، آبگیرها، روستاها و واحدهای مرغداری بر اساس گزارش تلفات و یا بازدید تصادفی، از دیگر عوامل کاهش کانون بیماری‌های طیور در مدت ۲ سال گذشته در این استان بوده‌است.

وی، از افزایش ۲۵ درصدی واکسیناسیون دام‌های استان مرکزی علیه بیماری‌های واگیر دامی در ۲ سال گذشته خبرداد و گفت: افزایش واکسیناسیون دام‌ها در راستای افزایش بهره‌وری، کاهش تلفات، صیانت از سرمایه دامی کشور و کاهش بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام انجام شده‌است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۱۶ میلیون راس دام در مدت ۲ سال گذشته برای جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام در این استان ایمن‌سازی شدند که تعداد دام‌های واکسینه شده علیه بیماری‌های مختلف در مدت ۲ سال قبل از آن، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس بود.

فتاحی ادامه داد: تشکیل گروه‌های جهاد دامپزشکی و سم پاشی جایگاه و بدن دام در مناطق محروم استان مرکزی در راستای محرومیت زدایی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز بیماری مشترک از جمله تب کریمه کنگو (CCHF ) و بیماری‌های دامی از جمله لمپی‌اسکین و تب برفکی از دیگر اقدامات اداره‌کل دامپزشکی استان در مدت ۲ سال گذشته است.

وی، ارتقای امنیت و ایمنی غذایی با جلوگیری از توزیع و مصرف مقدار ۱۶۶ تن فرآورده غیربهداشتی را از دیگر اقدامات اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی در دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: کشف این فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی با انجام ۱۹۶ هزار مورد بازدید و نظارت شبانه‌روزی بر مراکز عرضه استان انجام شده‌است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: کاهش کانون‌های بیماری‌های دامی از جمله تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، لمپی‌اسکین با انجام اقداماتی از جمله افزایش پوشش واکسیناسیون و پایش بیماری‌ها و کاهش و کنترل بیماری‌های آبزیان و زنبور عسل در مزارع پرورشی استان از دیگر دستاوردهای دامپزشکی استان در مدت ۲ سال گذشته است.

فتاحی خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید محصولات دارویی دامپزشکی (دارو، سموم و مواد ضدعفونی) در استان مرکزی و تجهیز تمامی کشتارگاه‌های طیور استان به خط ۲ (تخلیه اندرونه اتوماتیک) و پرنده شمار نیز در این مدت محقق شده‌است.

وی، افزایش چشمگیر صادرات فرآورده‌های خام دامی را نیز از جمله مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در استان مرکزی در راستای افزایش ارزآوری برای استان و کشور عنوان کرد و گفت: صادرات محصولات خام دامی از جمله پودر گوشت، تخم مرغ خوراکی، گوشت مرغ منجمد، تخم مرغ نطفه‌دار گوشتی، محصولات لبنی و آلایش مرغی در مدت ۲ سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به دوره مشابه قبلی افزایش یافته‌است.

  • گروه خبری : شهرستان ها,اراک,آشتیان,تفرش,شازند,دلیجان,ساوه,فراهان,خنداب,خمین,کمیجان,زرندیه,محلات,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 307108
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید