دامداران استان مرکزی نسبت به واکسیناسیون دامها علیه تب برفکی اقدام کنند
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به شروع فصل سرما واحتمال شیوع تب برفکی، دامداران این استان باید نسبت به ایمن سازی دامهای سبک و سنگین علیه این بیماری اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر سعید رحیمی افزود: تب برفکی از جمله بیماریهای حاد ویروسی و واگیردار است که در حیوانات زوج سم اهلی و وحشی دیده میشود و بسیار واگیر دار بوده در صورت مشاهده تمامی گله را درگیر میکند.
وی تب شدید، کاهش اشتها و افت میزان شیردهی دام، ریزش بزاق از دهان، زخم مخاطی بر روی زبان و محوطه دهانی، جراحت پستان و فضای بین دو سم، لنگش بهویژه در گوسفند و بز و تلفات در دام های جوان را از جمله علایم مهم این بیماری عنوان کرد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه به ویروسی بودن تب برفکی، درمان موثری برای آن وجود ندارد و پیشگیری مهمترین راه جلوگیری از خسارات اقتصادی این بیماری مطرح است.
رحیمی گفت: رعایت مسایل بهداشتی و قرنطینهای شامل ضدعفونی دورهای و منظم، خودداری از نقل و انتقال غیرمجاز دام، خرید دام از مناطق عاری از بیماری با هماهنگی دامپزشکی، جلوگیری از تردد افراد متفرقه و دلال به دامداری، ضدعفونی خوردروهای ورودی به واحد و واکسیناسیون از جمله راهکارهای مقابله با شیوع احتمالی بیماری تب برفکی در واحدهای دامداری است.
وی ادامه داد: واکسیناسیون به تنهایی و بدون رعایت سایر مسایل بهداشتی و قرنطینهای در دامداری برای مقابله با بیماری تب برفکی کافی نیست و ایمنسازی باید با رعایت مسایل بهداشتی انجام شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: واکسیناسیون دامهای سبک علیه بیماری تب برفکی باید یک تا ۲ بار در سال و در دام سنگین سه تا چهار بار در سال (بسته به نوع واکسن مصرفی) انجام شود.
رحیمی یادآور شد: با توجه به افزایش بیرویه قیمت واکسنهای دامی (به خصوص واکسن تب برفکی) در سال اخیر، ایمنسازی دامها علیه این بیماری کاهش یافته و این مهم زنگ خطری برای شیوع گسترده بیماری در نیمه دوم سال است.
نظر دهید