• 1400/03/12 - 08:38
  • تعداد بازدید : 1332
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های دامپزشکی به زنبورداران در هنگام مسمومیت ناشی از سم پاشی زمین‌های کشاورزی

سازمان دامپزشکی کشور پیرو رخداد تلفات زنبورهای عسل متاثر از سم‌پاشی زمین‌های کشاورزی با صدور اطلاعیه ای توصیه های کارشناسی جهت مدیریت زنبورستانها را اعلام کرد.

به گزارش روابط‌ عمومی سازمان دامپزشکی کشور، از آنجا که همه ساله زنبورداران جهت بهره‌گیری از شهد گلها، کندوهای خود را در فصول مناسب در اطراف باغات و زمین‌های کشاورزی مستقر می‌نمایند، این امر علاوه بر تولید عسل، سبب گرده افشانی و افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی می‌گردد.

بنابراین گزارش، این در حالی است که در برخی از فصول در این زمین‌ها جهت مبارزه با آفات گیاهی، انواع سموم و حشره کش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که به دلیل عدم هماهنگی بین کشاورزان و زنبورداران در خصوص زمان سم پاشی، موجب تلفات و خسارات سنگینی به زنبورداران می‌شود .

مسمومیت در زنبورستان‌ها به دوصورت حاد و مزمن اتفاق می افتد. در شکل حاّد ، تلفات نسبتاً زیادی در کف کندو یا جلوی کندو دیده می‌شود. مواردی مانند بیرون زدگی خرطوم  و  لرزش‌های غیر عادی در زنبور بالغ  و ... می‌توانند از نشانه های مسمومیت حاّد باشند. در شکل مزمن، زنبورهای مزرعه رو عامل مسموم کننده ( ناشی از سم پاشی یا مصرف گرده یا شهد گیاهان مسمومیت زا برای زنبور عسل ) را با خود به داخل کندو برده و ذخیره می‌کنند که توسط زنبور های پرستار برای تغذیه نوزادان مورد مصرف قرار می‌گیرد. این شکل از مسمومّیت،  معمولاً منجر به تلفات در نوزادان ( لارو و شفیره ) شده که زنبورهای کارگر تلفات را از داخل حجره ها بیرون کشیده و به خارج از کندو هدایت می‌کنند. در این مورد مانند سایر بیماری های نوزادان ممکن است سطح تخم ریزی به صورت غیر یکنواخت بوده و نیز جلوی کندو ،  زنبورهایی که هنوز دوره دگردیسی را داخل حجره ها به صورت کامل طی نکرده اند ، رویت شوند. در مواردی می تواند هر دو شکل مسمومیت حاّد و مزمن در کندو یا زنبورستان وجود داشته باشد

توصیه‌های زیر جهت پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از سم پاشی های زمین های کشاورزی به زنبورداران محترم ارائه می‌گردد:

1- پیش از استقرار در محل زنبورستان، هماهنگی‌های لازم را با مالکین زمین‌های کشاورزی جهت اطلاع رسانی در خصوص زمان سم پاشی ( حداقل 10 روز قبل) انجام دهید.

2- در صورت بروز مسمومیت، اقدامات زیر را به ترتیب اولویت انجام دهید :

الف- تلفات در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان گزارش شود.

ب - زنبورستان را بلافاصله  تا شعاع 6 کیلومتر از منطقه سم پاشی دور کنید .

ج-  کلنی ها را توسط شربت شکر یک به یک ( یا رقیق تر ) تغذیه کنید . با توجه به اینکه استرس ناشی از سم پاشی می‌تواند موجب بروز بیماری نوزما  شود، بهتر است به شربت شکر با نسبت 2-1 درصد سرکه سیب هم اضافه شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مشاهده کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاع‌رسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

 

 

 

  • گروه خبری : شهرستان ها,اراک,آشتیان,تفرش,شازند,دلیجان,ساوه,فراهان,خنداب,خمین,کمیجان,زرندیه,محلات,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 274422
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید