267 هزار راس دام در استان مرکزی علیه برسلوز واکسینه شدند
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 267 هزار و 792 راس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون برای مقابله با بیماری مشترک تب مالت در این استان واکسینه شدند.
به گزارش روابط عمومی اداهر کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محمد فتاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 169 هزار راس دام سبک و سنگین در مدت مشابه سال گذشته علیه بیماری مشترک تب مالت واکسینه شدند که واکسیناسیون این دام ها در سال جاری 58 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: سه هزار و 555 قلاده سگ علیه بیماری هاری و 104 هزار و 15 راس دام سبک و سنگین علیه بیماری شاربن در این مدت با هدف مقابله با بیماری های مشترک بین انسان و دام واکسینه شدند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: همچنین در این مدت برای مقابله با شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام در استان پنج هزار و 115 مورد تست تب مالت در بین جمعیت دامی استان انجام و یک راس گاو و سه راس گوسفند آلوده به این بیماری تشخیص و برای حذف و معدوم سازی به کشتارگاه اعزام شدند.
فتاحی افزود: در این مدت 10 هزار مورد تست سل در بین دام های سبک و سنگین و 316 مورد تست مشمشه نیز در بین دام های تک سم استان انجام شد و پنج مورد گاو آلوده به بیماری سل تشخیص و برای معدوم سازی به کشتارگاه اعزام شد.
وی ادامه داد: سم پاشی و ضد عفونی 22 هزار و 300 راس دام سبک و سنگین و 345 هزار متر مربع از جایگاه های دام استان در این مدت برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو و سایر بیماری های دامی و مشترک انجام شده است.
وی اضافه کرد: توزیع 30 هزار مورد دست نوشته نکات بهداشتی و نصب پلاکارد برای افزایش آگاهی و آموزش دامداران، روستاییان و دانش آموزان در سطح دامداری ها، روستاها و مدارس از دیگر اقدام های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با این بیماری ها بوده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی مقابله با بیماری های مشترک بین انسان و دام را یکی از برنامه های اولویت دار این اداره کل عنوان کرد و افزود: 399 نفر مبتلا به بیماری تب مالت سال گذشته در این استان تشخیص داده شد که تعداد این افراد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن هفت درصد کاهش داشته است.
فتاحی ادامه داد: افزایش واکسیناسیون دام ها علیه بیماری تب مالت و انجام اقدام های مقابله ای از جمله مهترین عوامل کاهش این بیماری در این مدت بوده است.
وی یادآور شد: بر اساس مطالعه های انجام شده حدود 60 درصد بیماری های عفونی جامعه انسانی از طریق دام و بیماری های مشترک به انسان منتقل می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برخی از این بیماری ها از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو علائم خاصی در دام ها نداشته و در صورت انتقال در جامعه انسانی خطرات و تلفات به همراه دارد.
فتاحی بیماری تب مالت، سل، هاری، شاربن، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشمشه را از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و گفت: مقابله با برخی از این بیماری ها از جمله هاری، تب مالت و شاربون با انجام واکسیناسیون دام ها و خروج لاشه دام آلوده از چرخه مصرف انسانی انجام می شود.
وی ادامه داد: مقابله با برخی از این بیماری ها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو با سم پاشی دام ها و جایگاه دام برای نابودی کنه های ناقل این بیماری انجام می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نگهداری لاشه دام ها به مدت 24 تا 72 ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه را از دیگر راهکارهای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو دانست.
فتاحی خاطر نشان کرد: مقابله با برخی از بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با انجام واکسیناسیون، پایش، مراقبت و انجام فعالیت های قرنطینه ای در کانون های بیماری و مرغداری ها انجام می شود.
نظر دهید