تب برفکی در استان مرکزی کنترل شد
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با اقدامات مداخله ای بیماری تب برفکی در بین دام های این استان کنترل شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر ابوالفضل حمزه لوئیان در گفت و گو با ایرنا افزود: 33 کانون تب برفکی امسال در استان شناسایی شد که با انجام امور پیشگیرانه و مداخله ای در آخرین پایش های انجام شده در خرداد ماه جاری کانونی از این بیماری در استان مشاهده نشده است.
وی ادامه داد: انجام واکسیناسیون به موقع دام ها، رعایت موارد بهداشتی، ضد عفونی دامداری و جایگاه های دام و همکاری دامداران در جایه جایی دام ها از جمله عوامل کاهش کانون ها و کنترل بیماری تب برفکی در استان مرکزی است.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی یاد آور شد: در راستای مقابله با بیماری های دامی از ابتدای سال جاری تا کنون یک میلیون و 50 هزار راس دام سبک و سنگین در این استان واکسینه شده اند که 158 هزار راس آن علیه بیماری تب مالت، 332 هزار راس علیه بیماری تب برفکی، 49 هزار راس علیه بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک، 2 هزار و 500 قلاده سگ علیه بیماری هاری و 54 هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری سیاه زخم بوده است.
دکتر حمزه لوئیان افزود: با واکسیناسیون این دام ها تا کنون 80 درصد دام های سبک و 100 درصد دام های سنگین استان مرکزی علیه بیماری های مختلف واکسینه شده اند.
وی ادامه داد: در این مدت برای مراقبت و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری های دامی نیز 2 هزار و 400 تست تب مالت، 4 هزار و 550 تست سل و 330 تست مشمشه بر روی جمعیت دامی استان مرکزی انجام شد.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: در تست ها و بازرسی های انجام شده یک کانون تب مالت امسال در استان مشاهده شده است.
حمزه لوئیان گفت: انجام واکسیناسیون، آموزش به دامداران و تولیدکنندگان در مناطق آلوده و در معرض آلودگی، نمونه گیری از دام ها از جمله اقدام هایکنترلی برای مهار بیماری تب مالت بوده است.
دکتر حمزه لوئیان، از کاهش 10 درصدی تعداد بیماران تب مالت سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن خبر داد و گفت: شمار مبتلایان به این بیماری با افزایش واکسیناسیون دام ها و انجام اقدام های بهداشتی از 432 نفر در سال 95 به 399 نفر در سال گذشته کاهش یافته است.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری آغاز فصل گرما، افزود: با توجه به افزایش فعالیت کنه ها در فصل گرم سال و احتمال افزایش شیوع برخی از بیماری ها از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کنگو و بیماری لمپی اسکین که ضررهای اقتصادی بسیاری را برای صنعت دامداری استان به همراه دارد نیاز است دامداران اقدام های پیشگیرانه از جمله سم پاشی و ضدعفونی دامداری ها و اقدام های بهداشتی را برای پیشگیری از شیوع این بیماری ها در دستور کار خود قرار دهند.
نظر دهید