• 1397/05/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 83
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه مشترك ستاد پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان های خمین و گلپایگان برگزار شد

جلسه مشترک ستاد پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان خمین و شهرستان گلپایگان با حضور احمد طهرانی فرماندار شهرستان خمین، یارمحمدیان سرپرست فرمانداری شهرستان گلپایگان، غیاثی مدیر کل مدیریت بحران استان، دکتر محسن شانقی مدیر کل دامپزشکی استان و تعدادی از مسئولان دستگاه های اجرایی مرتبط شهرستان خمین و گلپایگان در محل فرمانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، در این جلسه فرماندار شهرستان خمین اظهار کرد: شیوع آنفلوآنزای پرندگان یک مساله مهم و استراتژیک است و درگیر شدن هر نقطه از کشور به این بیماری مسئولیت سنگینی را برای کنترل و مهار آن در دیگر نقاط به دنبال دارد.



وی در ادامه تصریح کرد: شهرستان های خمین و گلپایگان به دلیل همجواری باید با تعامل و همکاری همه جانبه بسترهای لازم برای پیشگیری از  شیوع این بیماری در منطقه را فراهم کنند و از ظرفیت دهیاری ها و بخشداران در راستای اطلاع رسانی به مناطق روستایی و واحدهای مرغداری استفاده کنند .



احمد طهرانی ادامه داد: با وجود اینکه موردی از این بیماری در خمین مشاهده نشده، اما قصور و کوتاهی در خصوص کنترل شیوع آنفلوآنزای پرندگان از سوی ستاد پیشگیری به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست .



فرماندار شهرستان خمین ضمن بیان اینکه موارد مشکوک به بیماری در طیور سریعا باید گزارش شود، گفت: دقت و سرعت عمل برای مقابله با این بیماری باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و از ایجاد وحشت و هراس  در بین مردم جلوگیری شود.



در ادامه مدیرکل بحران استانداری مرکزی نیز گفت: طی سال ۹۶ تلفات ناشی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای طیور استان مرکزی نسبت به سال قبل از آن ۵۰ درصد کاهش یافت.



حمید غیاثی در ادامه افزود: پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان مهمترین اقدام راهبردی و بسترساز صیانت از سرمایه عظیم صنعت طیور است.



وی با اشاره به اینکه صنعت دام و طیور ۱۰ تا ۱۵ درصد اقتصاد کشور را در بردارد، افزود: این صنعت علاوه بر یک منبع امرار معاش و اشتغال جمعیت بسیاری از جامعه و امنیت غذایی به عنوان یک سرمایه عظیم در کشور نیازمند صیانت و حفاظت است.



غیاثی تصریح کرد: چهار اصل پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی در مدیریت بحران مد نظر قرار دارد و بر اساس اصل پیشگیری باید آنفلوآنزای پرندگان تحت کنترل قرار گیرد، چرا که هرساله نباید برای مقابله با این بیماری و خسارت های جبران ناپذیر آن مورد آزمون و خطا قرار گیریم.



مدیر کل بحران استانداری مرکزی ادامه داد: اگرچه در سال های گذشته آنفلوآنزای پرندگان از طریق مهاجرت پرندگان شیوع و بروز می کرده و براین اساس می توان گفت تالاب میقان اراک بیشترین میزان درگیری و شیوع این بیماری را داشته، اما باید اذعان داشت امروزه انتقال مکانیکی عامل شیوع این بیماری است.



وی با بیان اینکه  برای خروج از بحران ناشی از آنفلوآنزای پرندگان باید نگاه فرابخشی و فرا منطقه ای به این موضوع داشت خاطرنشان کرد: می طلبد در این زمینه از ظرفیت دستگاه های ستاد مدیریت بحران برای پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای پرندگان بهره گیری شود و هماهنگی و همکاری با شهرستان های مجاور مد نظر قرار گیرد.



غیاثی اظهار کرد: در راستای اطلاع رسانی و آموزش و پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان در مناطق روستایی دهیاران نقش اثر گذار ایفا می کنند و نیاز است اطلاعات دقیق از شیوع این بیماری در واحدهای طیور به ستاد مدیریت بحران ارائه و آگاه سازی به مرغداران و اهالی روستاها را مد نظر قرار دهند.



مدیر کل بحران استان مرکزی با اشاره به اینکه دامپزشکی به تنهایی مسئول مدیریت بحران آنفلوآنزای پرندگان نیست، بیان کرد: نیاز است از ظرفیت ناحیه مقاومت بسیج سازندگی، جهاد کشاورزی و...در راستای آموزش و اطلاع رسانی در مناطق روستایی بهره گیری شود.



در ادامه مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: در سال گذشته آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی ۱۲۰ میلیارد ریال خسارت به صنعت طیور وارد کرده است.



شانقی در ادامه افزود : صنعت طیور در کشور، استان و شهرستان خمین یک سرمایه عظیم در حوزه اقتصاد فراهم کرده و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قطعا در حوزه اشتغال، اقتصاد و همچنین در حوزه مشکلات اجتماعی و ایجاد خطر برای جمعیت انسانی شهرستان های درگیر این بیماری و بهداشت عمومی اثر گذاری بسیار خواهد داشت و این مهم، نیازمند کنترل و پیشگیری است.



مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در سال گذشته هشت واحد طیور بومی در مناطق روستایی و پنج واحد مرغداری صنعتی در سطح استان مرکزی درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شد و در این راستا ۲۴۰ هزار قطعه طیور معدوم سازی گردید.



وی ادامه داد:طبق آسیب شناسی سال گذشته، مهمترین عامل در انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تردد و جابه جایی طیور بوده است و در این زمینه کنترل تردد محورهای مواصلاتی اصلی شهرستان های مجاور هر منطقه باید مد نظر قرار گیرد.



شانقی تصریح کرد: اگرچه در راستای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، کنترل محورهای اصلی در دستور کار قرار دارد، اما نتیجه مطلوب حاصل از قرنطینه کردن محورها از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و آموزش جامعه و مرغداران و...امکان پذیر خواهد بود.



وی طرح واکسیناسیون هدفمند طیور در سال جاری را از اقدامات و برنامه سازمان دامپزشکی کشور در راستای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان عنوان کرد و گفت: ۹ استان کشور به عنوان استان های پرخطر و دارای ریسک بالا در زمینه آنفلوآنزای پرندگان در اولویت انجام واکسیناسیون قرار دارد و استان مرکزی نیز از جمله این استان ها است.



شانقی بیان کرد: پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزای پرندگان نیازمند عزم ملی و جهادی فرامنطقه ای و استانی است، بنابراین هماهنگی و برگزاری جلسات با استان ها و شهرستان های همجوار امکان بهره مندی از ظرفیت ها و پتانسیل های هر منطقه در راستای مقابله با این بیماری را فراهم می کند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 126823
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه