• 1397/05/02 - 12:00
  • تعداد بازدید : 85
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

صنعت دام کشور از شکل سنتی به صنعتی تغییر یافته/لزوم چاره اندیشی جهت رفع مشکلات صنفی دامپزشکی

 رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: اکنون صنعت دامی کشور از شکل سنتی به صنعتی تغییر یافته به طوری که بسیاری از دامداری ها،مرغداری ها و‌آبزی پروری ها با استفاده از تکنولوژی روز دنیا به طور کامل بصورت اتوماتیک اداره می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور،علیرضا رفیعی پور در بیستمین کنگره دامپزشکی ایران با اشاره به اهمیت برگزاری کنگره های دامپزشکی ،اظهار کرد:لازم است که در چنین مراسم هایی جهت پیشبرد هرچه بهتر اهداف نمایندگانی از سه قوه مقننه،قضاییه و مجریه نیزحضور پر رنگ داشته باشند تا بتوان به این واسطه تصمیمات را در سطح ملی با همکاری این سه قوه به مرحله اجرایی رساند.



وی با تاکید به این مساله که دیگر زمان گله گذاری و صحبت کردن از مشکلات به پایان رسیده و باید به دنبال چاره اندیشی و راه برون رفت از موضوعات این چنینی بود،اظهار کرد: اگر 365 روز نیز به ما فرصت داده شود می توانیم تمامی طول این ایام از مشکلات و چالش های بی پایان موجود در صنعت دامپزشکی انتقاد داشته باشیم.



رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به مقوله امنیت غذایی در صنعت دامپزشکی تصریح کرد:تقویت جایگاه خودکفایی در تولید محصولات غذایی و گسترش استراتژی دسترسی به مواد غذایی سالم و ایمن موجب عدم وابستگی‌ کشور به واردات محصولات دامی شده لکن امنیت کشوراز این موضع در معرض تهدید قرار نگرفته وهمین موضوع در شرایط تحریمی از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است.



دکتر رفیعی پور با تاکید به این مساله که صنعت دام کشور یک صنعت پایدار، زاینده و پویا برای هر کشوری است است،اظهار کرد:در شرایط کنونی که کشور در معرض تحریم های استکبار جهانی قرار داردو صنعت نفت با مسائل و موضوعاتی مواجه است  صنعت دام ،طیور،اسب و زنبور عسل این پتانسیل و توانایی را دارد که جایگزین مناسبی برای سایر صنایع و حتی اقتصاد نفتی باشد.



-نقش مهم دامپزشکان در توسعه  اقتصاد روستایی



رییس جامعه دامپزشکان ایران با اشاره به نقش مهم و کلیدی جامعه دامپزشکان در توسعه اقتصاد روستایی تاکید کرد: زمانی مشکلات کشور گسترده تر شد که عملا روستاها نادیده گرفته شدند و با توسعه شهر نشینی مواجه شدیم ،اکنون نیز شاهد این موضوع هستیم که تنها 20 درصد از جمعیت شهری در روستاها زندگی می کنند و این در شرایطی است که جمعیت روستایی و عشایری در گذشته نه چندان دور با تولیدات دامی و لبنی خود کمک های شایان توجهی از این طریق به اقتصاد کشور لحاظ می کردند.



در ادامه دکتر صفری رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور با اشاره به مشکلات مسئولان فنی و بهداشتی،گفت: اگر مقرر شده است که این افراد در برابر سلامت و امنیت غذایی پیرامون خود پاسخگو باشند لازم است تا قوانین جدیدی برای این منظور تدوین شود چرا که قوانین فعلی پاسخگوی انجام این مسئولیت خطیرنیست و باید گفت که امنیت غذایی و امنیت شغلی همکاران ما یکی از دغدغه های فعلی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.



-بهبود معیشت و امنیت غذایی جامعه در گرو فعالیت دامپزشکان



رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی نیزبا بیان اینکه دامپزشکی نقش به سزایی در بهبود معیشت و امنیت غذایی مردم دارد،اظهار کرد:توسعه پایدار به دنبال ارتقای بهداشت و امنیت غذایی محقق می شود لذا باید به این مهم توجه ویژه ای شود.



وی اظهار کرد:امیدواریم در مجلس شورای اسلامی هم در کمیسیون بهداشت و هم در کمیسیون کشاورزی و فراکسیون محیط زیست مجلس تسریع مفاد قانونی و ایجاد راهکارهای اجرایی مرتبط  جامعه دامپزشکان مورد توجه قرار گیرد تا از این رهگذر بتوان جامعه را در این زمینه مورد حمایت بیشتری قرار داد.



دکتر داوودی عضو کمیسیون تلفیق برنامه و بودجه و کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس نیز با تاکید به این موضوع که بدون وجود دامپزشکان امکان تضمین سلامت در جامعه وجود ندارد،عنوان کرد:نقش دامپزشکان در جامعه بسیار حیاتی است اما چالش هایی نیز در این خصوص وجود دارد که باید مورد بازنگری قرار گیرد.



وی با بیان اینکه شغل دامپزشکی یکی از سخت ترین و آسیب پذیر ترین مشاغل به حساب می آید،تصریح کرد:دامپزشکان با بسیاری از بیماری های ویروسی،میکروبی و قارچی مواجه هستند که ممکن است در این مسیر با چالش های متعددی نیز مواجه شونداما این موضوع موجب نشده است تا از رسالت خود در این راستا کوتاهی کنند و همواره آماده فداکاری در جهت تامین امنیت و سلامتی جامعه هستند.



لطفا جهت مشاهده تصاویر کلیک بفرمایید.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 128699
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه