مدیریت بحران استان مرکزی تاکید کرد:
پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با اجرای اقدامات امنیت زیستی
نشست ستاد پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اداره کل مدیریت بحران استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی در جلسه ستاد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که به صورت وبیناری در فرمانداری شهرستانها نیز برگزار شد گفت: در سال جاری هیچ کانون آلودهای از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی وجود نداشته و همه تلاشها معطوف به پیشگیری از شیوع این بیماری است.
حجت الله کاظمی مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی در این نشست که در محل این مدیریت برگزار شد بیان کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است و در این زمینه اقدامات پیشگیرانه در دستور کار همه اعضای ستاد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سال جاری هیچ کانون آلودهای از این بیماری در استان مرکزی وجود نداشته و تلاش همه اعضا پیشگیری از شیوع بیماری است.
مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی خاطرنشان کرد: عرضه هرگونه پرنده و طیور در حاشیه راهها و فروش توسط دوره گردها ممنوع است همچنین بررسی آخرین وضعیت سلامت پرندگان و نظارت و پایش تالابها و آبگیرها تشدید گردیده است.
کاظمی تأکید کرد: شهروندان توجه داشته باشند پرندگانی مثل اردک، غاز و... را از دستفروشان خریداری نکنند چراکه پرندگان آبزی بیشترین احتمال آلوده بودن را دارند.
دکتر محمد فتاحی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: برای پیشگیری از این بیماری از ابتدای سال 5 میلیون 841 هزار و 290 دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد طیور تزریق شده است.
وی ادامه داد: ۱۴ گروه پایش و مراقبت در استان و شهرستانها برای مراقبت از مرغداریها راهاندازی شده و وضعیت پرندگان مهاجر نیر از سوی محیطزیست پایش میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به تعداد 10 هزار و 500 مورد بازدید و پایش فعال و غیر فعال در سال جاری از واحدهای مرغداری صنعتی، تالاب ها و طیور روستایی اشازه کرد . افزود: تعداد 11 هزار و 724 نمونه سرمی و مولکولی اخذ شد که در آزمایشات سرولوژی و مولکولی انجام شده موارد مثبتی از این بیماری مشاهده نشد.
فتاحی با اشاره به آموزش مرغداران و بهرهبردارن روستایی در خصوص این بیماری، گفت: از مردم درخواست میشود در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی و غیر متعارف طیور خانگی، مراتب را از طریق شماره تماس ۱۵۱۲ به دامپزشکی استان و یا به مراکز خانه بهداشت، بخشداری و دهیاریها اطلاع دهند.
نظر دهید