• 1399/04/14 - 08:13
  • تعداد بازدید : 506
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آزمایش تشخیصی تب مالت در استان مرکزی ۲ و نیم برابر شد

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: انجام آزمایش تشخیصی تب مالت در جمعیت دامی این استان با هدف تشخیص و مقابله با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام امسال ۲ و نیم برابر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی روز شنبه به مناسبت روز ملی مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام افزود: سه هزار و ۷۳ مورد آزمایش تشخیصی تب مالت برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام امسال در استان مرکزی انجام شده در مقایسه با مدت مشابه قبل رشد چشم گیری دارد.

وی ادامه داد: ۴۵ راس دام مبتلا به بیماری تب مالت شامل ۱۱ راس دام سنگین و ۳۴ راس گوسفند و بز در این آزمایش‌ها تشخیص و برای تبدیل به فرآورده‌های صنعتی به کشتارگاه ارسال شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: چهار هزار و ۷۷ مورد تست سل نیز امسال در بین دام‌های سنگین انجام شد که در جریان این آزمایش‌ها ۲ مورد گاو آلوده به بیماری سل شناسایی و معدوم شد.

شانقی گفت: ۲۲۶ مورد تست مشمشه نیز برای مقابله با بیماری‌های مشترک انسان و دام در بین تک سمیان استان مرکزی انجام شد در این آزمایش‌ها مورد مثبتی از این بیماری در استان مشاهده نشد.

وی یادآورشد: ۱۳۰ هزار و ۹۷۷ رأس دام سبک و سنگین امسال علیه بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان در این استان واکسینه شدند ایمن سازی شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۵۳ هزار و ۴۳ رأس دام سبک و سنگین امسال برای مقابله با بیماری مشترک تب مالت، ۲ هزار و ۴۸ قلاده سگ علیه بیماری هاری و ۷۵ هزار و ۸۸۶ رأس دام علیه بیماری شاربن ( سیاه زخم) با هدف مقابله با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام واکسینه شدند.

شانقی فعالیت پیش سرد تمامی کشتارگاه‌های دام استان مرکزی برای نگهداری لاشه‌ها به مدت ۲۴ ساعت، سم‌پاشی و ضدعفونی ۲ هزار و ۱۱۶ راس دام سبک و سنگین و ۳۲۵ هزار متر مربع از جایگاه‌های دام استان برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کنگو و سایر بیماری‌های دامی و مشترک را از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با این بیماری‌ها در سال جاری عنوان کرد.

وی ادامه داد: توزیع ۳۰ هزار مورد دست نوشته نکات بهداشتی و نصب پلاکارد برای افزایش آگاهی و آموزش دامداران، روستاییان و دانش آموزان در سطح دامداری‌ها، روستاها و مدارس از دیگر اقدام‌های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با این بیماری‌ها بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی مقابله با بیماری‌های مشترک انسان و دام را از برنامه‌های اولویت دار این اداره کل عنوان کرد و افزود: افزایش واکسینه کردن دام‌ها علیه بیماری تب مالت و انجام اقدام‌های مقابله‌ای از جمله مهمترین عوامل کاهش بیماری در این مدت بوده است.

شانقی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده حدود ۶۰ درصد بیماری‌های عفونی جامعه انسانی از طریق دام به انسان منتقل می‌شود.

وی تب مالت، سل، هاری، شاربن، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشمشه را از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و گفت: مقابله با برخی از این بیماری‌ها از جمله هاری، تب مالت و شاربن با انجام واکسیناسیون دام‌ها و حذف لاشه دام آلوده از چرخه مصرف انسانی انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در سه ماه امسال از مراکز تحت نظارت دامپزشکی شناسایی و حذف شد.

شانقی از مردم خواست: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شماره‌ تلفن‌ ۱۵۱۲سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم انجام شود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 253487
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه