• 1398/05/03 - 10:28
  • تعداد بازدید : 209
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دامپزشکی استان مرکزی نسبت به مسمومیت غذایی در فصل تابستان هشدار داد

اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با صدور اطلاعیه ای نسبت به مسمومیت غذایی در فصل تابستان هشدار داد و از مردم خواست نسبت به رعایت مسائل بهداشتی توجه ویژه داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، در این اطلاعیه آمده است: با توجه به گرم شدن هوا در فصل تابستان شهروندان در هنگام خرید محصولات خام دام، طیور و آبزیان نسبت به رعایت موارد بهداشتی و تهیه محصولات سالم توجه ویژه داشته باشند.

در این اطلاعیه ادامه داده شده است: مرغی که به صورت منجمد عرضه می شود باید به صورت منجمد به دست مصرف کننده رسیده و گوشت مرغ منجمد ، پس از رفع انجماد باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.

در این اطلاعیه خاطر نشان شده است: داخل بسته بندی مرغ منجمد باید فاقد مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد و مرغ منجمد باید عاری از آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد. در این اطلاعیه افزوده شده است: مرغ منجمد باید در کیسه های پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای نشانه گذاری مربوطه بوده (از جمله تاریخ تولید و انقضاء مجوز سازمان دامپزشکی، شرایط نگهداری و ...) به صورت خوانا و به زبان فارسی عرضه شود.

در این اطلاعیه گفته شده است: وجود پوست یکنواخت روی بدن مرغ، عاری بودن از هر گونه پارگی یا تورم ، خونمردگی ، تغییر رنگ و خراش  از جمله مشخصات گوشت مرغ تازه، سالم و بهداشتی است.

این اطلاعیه خاطر نشان کرده است: وجود عضلات دارای سفتی و قوام طبیعی و چربی ها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی غیر طبیعی از دیگر مشخصات گوشت تازه، سالم و بهداشتی است.

در این اطلاعیه افزوده شده است: وجود پوسته سالم و بهداشتی، بدون ترک ، تمیز و عاری از کثیفی، بیضی شکل با میانگین وزن 55 تا 65 گرم نیز از جمله مشخصات تخم مرغ سالم و بهداشتی است.

در این اطلاعیه وجود زرده کروی در مرکز سفیده را از دیگر مشخصات تخم مرغ سالم دانسته و ادامه داده شده است: مخلوط شـدن زرده و سفیده نشـان از کهنگی و فسـاد تخـم مرغ است و در هنگام شکستن تخم مرغ ، سفیده آن نباید با زرده مخلوط شود.

در این اطلاعیه گفته شده است: تخم مرغ کهنه به علت نفوذ هوا از طریق روزنه های پوسته سبک تر شده بر سطح آب شناور می شود.

در این اطلاعیه خاطر نشان شده است: بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی، آماده و قطعه‌ کردن ماهی قبل از درخواست مشتری، ممنوع بوده و شهروندان از خرید ماهی‌های «فیله» یا «استیک» شده‌ای که برچسب معتبر شرکت و  تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی سازمان دامپزشکی را ندارند، خودداری کنید.

در این اطلاعیه امده است: ماهی سالم و بهداشتی باید در کنار یخ و یا در یخچال نگهداری شود بنابراین از خرید ماهیان تازه که بدون  یخ و یا خارج از یخچال عرضه می شوند، خود داری شود.

در این اطلاعیه فرو رفتگی و کدورت چشم ، شل و وارفته بودن بدن ، نرم و برآمده بودن شکم ، خشک و کدر بودن ظاهر عمومی و کنده شدن فلس ها از جمله علایم کهنگی و یا فساد ماهی عنوان شده است.

در این اطلاعیه افزوده شده است: گوشت چرخ کرده باید در حضور مشتری چرخ شود و در صورت تهیه گوشت چرخ آماده شهروندان بسته بندی های مورد تایید دامپزشکی را تهیه کنند.

در این اطلاعیه خاطر نشان شده است: مردم از خرید گوشت چرخ کرده فاقد بسته بندی جدا خودداری کنید زیرا احتمال تهیه آن این محصول از جگر سفید، پستان، طحال، سنگدان مرغ و یا گوشت دام های بیمار یا مرده وجود دارد.

این اطلاعیه افزوده است:  عمر ماندگاری گوشت چرخ کرده تازه (بسته بندی معمولی) در دمای برودت یخچال (صفر تا 4 درجه سانتیگراد) 2 روز و عمر ماندگاری گوشت چرخ کرده منجمد (بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (-18 درجه سانتیگراد)  سه ماه است.

در این اطلاعیه ادامه داده شده است: گوشت قرمز تازه ، سالم و بهداشتی باید از نظر ظاهری دارای مشخصات از جمله رنگ قرمز متمایل به صورتی روشن بوده و  وجود هر گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز، قهوه ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد گوشت است.

لازم به ذکر است در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شماره‌ تلفن‌ 1512 سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 135117
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه