از سوی مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور؛
نکات مهم طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در کشور در پخش زنده شبکه خبر سیما تشریح شد
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با حضور در برنامه "روی خط خبر" شبکه خبر سیما، به تشریح نکات اصلی و مهم طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در کشور با رویکرد جلب توجه عموم مردم پرداخت.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی این سازمان با حضور در استودیوی پخش زنده شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران، به تشریح بخشی از آنچه در مراسم رونمایی از سند طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در کشور به صورت تشریحی و تخصصی به آن اشاره کرد با رویکرد جلب مخاطبان عمومی در رسانه صدا و سیما پرداخت و یادآور شد: "برنامه اجرایی طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ از 15 تیرماه امسال به ادارات کل دامپزشکی استانها ابلاغ شده و تا 15 مرداد برنامهریزی لازم برای ایجاد زیرساختها و هماهنگی بینبخشی صورت میگیرد و از 15 مرداد به بعد نیز بازدیدهای کارشناسان این سازمان برای ممیزی از کشتارگاهها و رتبه بندی بهداشتی آنها در 3 رتبه B ، A و A پلاس بر اساس شرایطی که اکتساب کرده اند شروع خواهد شد.
وی با بیان اینکه طبق این برنامه ریزی از ابتدای مهرماه سال جاری عرضه مرغهای این کشتارگاهها بر اساس رتبههای اخذ شده وارد بازار خواهد شد، در مورد معیارهای پیشبینی شده برای اعطای رتبه های A و A پلاس نیز اظهار کرد:" از آنجا که اساس طرح سازمان دامپزشکی کشور، مراقبت از سلامت مواد غذایی مصرفی مردم از مزرعه تا سفره است، در این طرح نیز ملاحظات بهداشتی مردم از مرحله خوراک دام تا بسته بندی نهایی گوشت مرغ مورد توجه و نظارت جدی سازمان دامپزشکی کشور قرار میگیرد. این در حالی است که در این طرح حقوق مشترک تولیدکنندگان متعهد و سرمایهگذار در تولید گوشت با حداکثر کیفیت و همچنین مصرفکنندگان متمایل به خرید گوشتی که تمام فاکتورهای کیفی مدنظر آنهاست نیز حفظ میشود."
برومندفر در این لحظه هنگامی که با پرسش مجری برنامه در مورد این موضوع مواجه شد که با این وضعیت آیا مرغهای کنونی در بازار فاقد رتبه بالا بهداشتی است مواجه شد، توضیح داد:" این امر به معنای سالم و بهداشتی نبودن مرغهای کنونی کشتارگاههای مجاز کشور که همگی رتبه B را دارند نیست. در واقع این طرح صرفا جهت تشویق به انگیزه استفاده از خطوط مجهز به تکنولوژی روز دنیا در کشتارگاههای مجهزی است تا مردم مشتاق به تهیه مرغهای با حداکثر شرایط بهینه و کیفی خواستار دسترسی به این نوع از گوشتها هستند.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ما این طرح را با هماهنگی تشکلها و تولیدکنندگان مربوطه تهیه کرده ایم، گفت: در همینجا دست مرغداران و مدیران کشتارگاههای شرکتکننده در این طرح را به عنوان سربازان اقتصادی کشور و همچنین دست پرسنل دولتی و غیر دولتی دامپزشکی، دامپزشکان و مسئولان فنی واحدهای تولیدی را میبوسم که با شرایط سخت پرداخت حقوقی در حال مشارکت در پیادهشدن این طرح هستند.
وی با بیان اینکه از طریق این طرح رقابت سالم بهداشتی ایجاد خواهد شد، به 220 واحد کشتارگاه صنعتی طیور فعال در کشور اشاره کرد که از همین 220 تعداد 59 واحد مجهز به خط تجهیزات تخلیه اتوماتیک اندامهای داخلی مرغ هستند که معروف به خط 2 هست و بدون دخالت دست، تمام اندام و احشای داخلی مرغ که هم آلودهزاست و هم وزن غیرضروری در محصول عرضه شده است و مخاطرات تخلیه با دست را نیز ندارد، به بازار مصرف داخلی عرضه شود.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور با یادآوری اینکه تمام کشتارگاههای ما در رتبه B هستند و سازمان دامپزشکی در واقع ما میخواهد کشتارگاههای مجهز به خط دو که قطعهبندی آنها بدون دخالت دست انجام میشود و چیلرهای آبی را در آن حذف می کنند و همچنین سیستم خودکنترلی و سایر مزایایی را دارند که خارج از وقت اختصاص یافته در این برنامه تلویزیونی است، از موقعیت شناخته شده این تمایز کیفی بهرهمند شوند تا محصول شناسنامهدار با تضمین دامپزشکی به بازار وارد شده باشد.
نظر دهید