• 1400/07/12 - 13:23
  • تعداد بازدید : 643
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کاهش ۶۵ درصدی کانون های بیماری دام در استان مرکزی

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۰ بیش از ۷ میلیون دام علیه انواع بیماری واکسینه شده اند که این مهم سبب کاهش ۶۵ درصدی کانون های بیماری شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی روز دوشنبه ۱۲ مهر در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته دامپزشکی با اشاره به عملکرد این اداره از مهر ۹۹ تا مهر ۱۴۰۰ اظهار کرد: در حوزه بیماری های دامی در بازه زمانی مذکور بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار دام علیه انواع بیماری های واگیر و غیرواگیر واکسینه شده اند که این مهم سبب کاهش ۶۵ درصدی کانون های بیماری شده است.

وی افزود: در زمینه اجرای طرح مراقبت از بیماری های دامی دو هزار و ۳۳۷ بازدید از اماکن دامی و دامداری ها صورت گرفته که ۳۰۱ مکان دامی تحت پوشش مبارزه با عملیات بیماری های انگلی قرار گرفت. در سطح استان در این مدت جمعیت دام سبک افزایش و جمعیت دام سنگین کاهش داشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: در حوزه بیماری های مشترک بیش از ۴۸۹ هزار راس دام علیه بیماری واکسینه شده اند، همچنین در زمینه مبارزه با بیماری هاری بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ قلاده سگ واکسینه شده اند.

شانقی با اشاره به شناسایی دام های آلوده به تب مالت و سل اضافه کرد: درخصوص ۴۱ هزار و ۷۴۰ راس دام سنگین تست سل و خون گیری انجام شد که ۲۵ راس، سل مثبت و ۳۱ راس، تب مالت مثبت شناسایی و حذف شد.

وی بیان کرد: برای ۱۳۰۰ راس اسب به منظور کنترل بیماری مشمه تست این بیماری انجام شد که ۵ راس مثبت شناسایی و معدوم شدند.

شانقی با بیان اینکه در مدت زمان مذکور ۳۳ میلیون جوجه ریزی در استان انجام شده، ادامه داد: به منظور پیشگیری از نواع بیماری های طیور از جمله برونشیت و نیوکاسل و آنفولانزا و ... بیش از ۱۱۰ میلیون دوز واکسن برای طیور تزریق شده است. در ۶ ماه اخیر متاسفانه کانون های بیماری طیور افزایش پیدا کرده و ۵۵۱ واحد درگیر بیماری های مختلف طیور شده اند و میانگین تلفات در این واحدها ۱۳ درصد بوده است.

وی افزود: به منظور بازدید و مراقبت از واحدهای مرغداری بیش از ۲۰ هزار پایش از این واحدها و روستاها و زیستگاه ها و کشتارگاه ها و بیش از ۲۶ هزار نمونه برداری صورت گرفته و مورد مثبتی از آنفلوانزا فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است.

 

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه آبزیان بیش از ۱۹۵ بازدید سیستم مراقبت و ۴۵۰۰ نمونه برداری صورت گرفته و یک مورد کانون بیماری نیز شناسایی شده است، همچنین ۴۰ مورد مراقبت از واحدهای زنبور عسل و ۳۴۰۰ مورد نمونه برداری انجام و ۱۵ کانون بیماری شناسایی شده است.

شانقی بیان کرد: در سطح استان ۲۵۶ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک و سنگین کشتار و ۱۱هزار و ۳۵۷ تن گوشت تولید و ۱۰۲۲ لاشه به سبب بیماری و ضایعات مرضی طی یک سال در کشتارگاه ها ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است. همچنین در سطح استان ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور کشتار و ۵۳ هزار تن گوشت مرغ تولید و ۳۱۳ هزار قطعه طیور ضبط و از چرخه مصرف خارج شده اند.

وی با اشاره به اینکه ۹۴ هزار و ۱۰۰ بازدید از مراکز تحت پوشش صورت گرفته، گفت: در این بازدید ها ۵۱ هزار کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی شناسایی و از چرخه مصرف حذف و ۲۶۹ واحد نیز به مراجع قضایی معرفی شده اند.

شانقی اضافه کرد: در سطح استان در این مدت ۸۳۰ هزار قطعه ماهی زینتی، یک میلیون و ۱۲۵ هزار کیلو خوراک و مکمل آبزیان، ۱۲۸ هزار کیلو آلایش مرغ  و ۱۰ هزار و ۵۰۰ کیلو عسل به خارج از کشور صادر شده است.

وی راه اندازی سامانه رصد و پایش واکسن های دام و طیور در استان، اجرای طرح ملی کنترل و ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و واکسینه شدن بیش از ۸۵ درصد دام های سبک معادل یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام، کاهش ۶۵ درصدی کانون بیماری های دامی، واکسیناسیون ۲ میلیون و ۸۸۸ هزار قطعه طیور حساس علیه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و افزایش ۴۵ درصدی کشتار دام و کاهش ۱۵ درصدی مبتلایان انسانی به تب مالت در یکسال اخیر را از جمله اقدامات شاخص این اداره کل دانست.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی گفت: یک‌هزار و ۱۷۲ پروانه دامداری صنعتی و سنتی یک‌سال اخیر در این استان صادر شد.

.احمد اصلانی» افزود: در این بازه زمانی۷۶۲ پروانه واحد دامداری صنعتی و ۳۱۵ پروانه واحد سنتی و کوچک روستایی در استان صادر شده است

وی ادامه داد: ۷۸۵ مورد بازدید از سوی کارشناسان نظام دامپزشکی استان مرکزی برای صدور پروانه در استان مرکزی انجام شد و تاکنون ۲۸۱ پروانه تعیین و تکلیف نشده‌ است.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی گفت: هفت نشست هم‌اندیشی تسهیل صدور پروانه اماکن دامی، هفت نشست ستاد صدور پروانه‌ها ۲۳ مورد بررسی حریم بهداشتی برای صدور پروانه دامداری، صنایع تبدیلی و غذایی توسط نظام دامپزشکی این استان انجام شد.

اصلانی افزود: ۷۹۶ عضور فعال شامل ۶ کمک تکنسین، ۴۱ تکنسین، ۲۹۱ کاردان دامپزشک، ۱۹ کمک کارشناس، ۱۶۷ کارشناس، ۱۶ کارشناس ارشد و ۲۵۲ دکتر عمومی و هفت متخصص دامپزشک در حوزه‌های مختلف زیر نظر نظام دامپزشکی استان مرکزی فعال هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۲ نشست هیات بدوی یک سال اخیر در نظام دامپزشکی استان مرکزی برگزار شد و ۱۸ پرونده تخلفات حرفه‌ای در این نشست‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۲۸ نشست برای بررسی پرونده افراد متقاضی صدور مراکز دامپزشکی در این مدت از سوی نظام دامپزشکی  استان برگزار و ۶۵ پرونده در این نشست‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

اصلانی افزود: 4 نشست در راستای (اجرای ماده ۱۹ دامپزشکی) قطع ارتباط مالی مسئولان و بررسی تعداد 12 پرونده انجام شد و هزار و 246 نفر در راستای مقابله با ویروس کرونا با حضور کارشناسان مطرح کشور آموزشهای لازم را دیده و تعداد 270 نفر دز واکسن به اعضای نظام دامپزشکی بر اساس اولویت تزریق شده است.

وی ادامه داد: چهار مورد پروانه درمانگاه دامپزشکی در این مدت در استان مرکزی صادر و ۲۹ مورد پروانه درمانگاهی تمدید شد.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی گفت: صدور سه پروانه و تمدید ۲۶ مورد داروخانه دامپزشکی و ۲ پروانه بیمارستان دامپزشکی از دیگر  اقدامات نظام دامپزشکی استان در این مدت بوده‌است.

۷۹۶ عضور فعال شامل ۶ کمک تکنسین، ۴۱ تکنسین، ۲۹۱ کاردان دامپزشک، ۱۹ کمک کارشناس، ۱۶۷ کارشناس، ۱۶ کارشناس ارشد و ۲۵۲ دکتر عمومی و هفت متخصص دامپزشک در حوزه‌های مختلف زیر نظر نظام دامپزشکی استان مرکزی فعال هستند.

در پایان نشست خبری از خبرنگاران به مناسبت هفته دامپزشکی با اهدا لوح تقدیر شد.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 277493
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه