36 هزار و 404 مورد آزمایش تشخیصی دام و طیور امسال در استان مرکزی انجام شده است
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: در سال گذشته تعداد 36 هزار و 404 مورد آزمایش در آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان مرکزی به منظور تشخیص بیماری انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی،دکتر محمد فتاحی افزود: از اقدامات اولیه برای حفظ امنیت، کیفیت و سلامت غذایی و همچنین تشخیص به موقع و دقیق بیماری های دامی برای حفظ سرمایه های دامی کشور، تشخیص به موقع بیماریهای مشترک انسان و دام و انجام دقیق انواع آزمایش ها بر روی نمونه های دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و فراورده های خام دامی در آزمایشگاه های دامپزشکی است.
وی افزود: آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان با کادری کارآزموده و مجرب اقدام به انجام آزمایش های لازم و ضروری از جمله آزمایش های سرولوژی دام و طیور، آزمایش های کنترل کیفی، انگل شناسی، PCR و آزمایش های میکروبی بر روی نمونه های دامی اخذ شده از انواع دام و فرآورده های خام دامی می نماید که در امر پیشگیری، تشخیص و درمان انواع بیماری های دامی، مشترک بین انسان و دام و جلوگیری از توزیع فرآورده ها و محصولات خام دامی ناسالم و بی کیفیت در جامعه کمک شایانی می کند.
وی توضیح داد: در سال گذشته تعداد ۱7 هزار و 626 آزمایش سرولوژیک دام با هدف شناسایی بیماریهای مشترک انسان و دام امسال در این استان انجام شد که شمار این اقدام تشخیصی نسبت به مدت مشابه قبل 62 درصد افزایش دارد.
دکتر محمد فتاحی افزود: نه هزار و 695 مورد آزمایش سرولوژیکی طیور نیز امسال بر روی نمونه های اخذ شده از واحدهای پرورش صنعتی و سنتی این استان انجام گرفته است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۲34 آزمایش بیماریهای انگلی و 718 مورد آزمایش میکروبی نیز در این مدت در واحدهای آبزی پروری و زنبور عسل استان انجام شد.
فتاحی افزود: 7 هزار و 94 آزمایش میکروبی و آنالیز شیمیایی با رشد 10 درصدی نسبت به سال 98 برای کنترل سلامت مواد غذایی و 724 آزمایش پایش باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ در سال جاری از سوی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی انجام شدهاست.
وی ادامه داد: ۳13 آزمایش مولکولی و سه هزار و 931 مورد آزمایش تشخیص و پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز امسال توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی انجام شد.
وی تصریح کرد: نمونه های ارسالی و مورد آزمایش در این آزمایشگاه مربوط به انواع فرآورده های خام دامی تولید و توزیع شده در سطح شهر برای بررسی مواردی از جمله پایش میکروبی شیر، تایید کیفیت و سلامت گوشت تولیدی و یا مواردی مربوط به دام های بیمار و یا مشکوک به بیماری در دامداری ها و مراکز تحت پوشش دامپزشکی می باشد.
نظر دهید