• 1401/07/30 - 14:46
  • تعداد بازدید : 165
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
معاون استاندار مرکزی:

برای برقراری امنیت در حوزه سلامت نباید تقدیرمحور پیش برویم

معاون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استاندار مرکزی گفت: برای برقراری امنیت در حوزه سلامت نباید تقدیرمحور جلو برویم و در واقع باید حادثه محور عمل کرده و پیش بینی های لازم را داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، بهنام نظری، چهارشنبه ۲۷ مهرماه در جلسه شورای اطلاع رسانی استان مرکزی، بر لزوم اطلاع رسانی مفید و کامل در موارد مختلف به مردم تاکید کرد و با اشاره به نبود خودرو تالاب رو در استان مرکزی اظهار کرد: باور نداشتن به بحران در حوزه شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال های گذشته، باعث شده است که برای خرید این خودرو در آن سال ها اقدامی نشود.

وی با بیان اینکه با شروع فصل سرد و مهاجرت پرندگان به نقاط مختلف کشور از جمله تالاب میقان، امکان شیوع این بیماری در تالاب در ماه های آتی وجود دارد، افزود: باید در این حوزه پیش بینی هوشمندانه انجام داد تا در ادامه، پیشگیری مستمر را که شامل اطلاع رسانی و آموزش است در دستور کار قرار دهیم. پس از این اقدامات در صورت شیوع این بیماری در مرحله آمادگی و پاسخ سریع قرار می گیریم که اگر مراحل قبل را بدرستی طی کرده باشیم در این مرحله نیز موفق عمل خواهیم کرد.

وی افزود: از امروز برای مقابله با شرایط شیوع بیماری در ماه های سرد سال، باید چند سناریو وجود داشته باشد. باید از ظرفیت دهیاری ها استفاده و برای آگاه کردن دهیاران جلساتی برگزار شود.

نظری گفت: عدم اقدام به موقع در عرصه اطلاع رسانی باعث فرصت سوزی می شود. بر این اساس آنچه باید در حال حاضر انجام شود آگاه کردن مردم نسبت به این بیماری و نحوه برخورد با آن است که باید به موقع و درست انجام شود، بویژه اینکه چنین اقدامی امنیت روانی ایجاد می کند و از ایجاد شبهه در میان مردم جلوگیری می شود.

وی بر لزوم آمادگی فنی و تجهیزاتی جهت مقابله کارآمد با شیوع احتمالی بیماری در ماه های آینده و عدم غافلگیری در چنین شرایطی تاکید کرد و گفت: در صورت شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان، اطلاع رسانی در این خصوص از طریق شورای اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

نظری با تاکید بر اینکه برای برقراری امنیت در حوزه سلامت نباید تقدیرمحور جلو برویم و در واقع باید حادثه محور عمل کرده و پیش بینی های لازم را داشته باشیم، افزود: باید برای مواجهه با حوادث و بحران هایی که احتمال وقوع آنها را پیش بینی می کنیم از آمادگی لازم برخوردار باشیم و امکانات و تجهیزات لازم را نیز قبل از بروز حادثه فراهم کنیم.

وی بر لزوم استفاده از ظرفیت سمن های محیط زیستی برای رفع مشکلاتی همچون شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان تاکید کرد.

دکتر اثنی عشری رییس اداره بهداشت و مدیریت طیور اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکنون بیش از ۴۵۰۰ مورد بازدید و مراقبت و بیش از ۴۲۰۰ مورد نمونه برداری درخصوص این بیماری در استان انجام شده و ازمایشات لازم در خصوص ۱۰۰ واحد مشکوک نیز صورت گرفته که خوشبختانه تمامی موارد منفی بوده است.

وی از تزریق بیش از دو میلیون و ۱۰۰ دوز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورشی طیور استان خبر داد  گفت: واحدهای طیور تخم گذار که به صورت پولت وارد استان می  شوند نیز همگی واکسینه شده هستند.

اثنی عشری به انجام اقداماتی همچون چاپ و توزیع پمفلت برای مرغداران و بهره برداران و مدارس اطراف تالاب و برگزاری جلسات آموزشی در این مراکز با همکاری محیط زیست اشاره کرد و گفت: اصلاح ساختار مرغداری های تخمگذار و بوقلمون چند سالی است که در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه اطلاع رسانی در این خصوص از طریق پیامک نیز به مرغداران و سایر اقشار مرتبط انجام می شود، اظهار کرد: این بیماری در روسیه مشاهده شده و با توجه به اینکه این پرندگان به کشور ما مهاجرت می کنند باید از آمادگی لازم برای مواجهه با شیوع بیماری برخوردار باشیم.

دکتر مصطفوی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه طی دو سال گذشته هر ساله شاهد شیوع این بیماری در تالاب بوده ایم چنانکه سال گذشته ۱۳۶۹ قطعه لاشه از تالاب بیرون آورده شد و دفن بهداشتی شد، افزود: ۵۳ گونه پرنده از عرض های جغرافیایی بالاتر برای زمستنان گذرانی وارد تالاب میقان می شوند و بیشترین تلفات در زمان شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این تالاب متعلق به غاز خاکستری است. طی دو سال گذشته بیش از  ۹۰ درصد تلفات از این نوع پرنده بوده است.

وی با اشاره به فرایند سخت خارج کردن پرندگان بیمار یا لاشه های پرنده از تالاب میقان که دارای شرایط باتلاقی است، بر لزوم تامین خودرو تالاب رو برای تسهیل در رسیدگی به این امور در تالاب تاکید کرد و گفت: لاشه های پرندگان بیمار، کلونی ویروس هستند و بهترین راهکار جلوگیری از انتقال بیماری آنها، انتقال لاشه است که در حال حاضر به صورت دستی انجام می شود.

مصطفوی افزود: نیروهای محیط زیست استان با استفاده از تجهیزات فردی وارد تالاب شده و آنرا پایش می کنند که با توجه به وزن بالای لاشه ها، انتقال بسیار سخت است، علاوه بر اینکه با توجه به ورود پساب فاضلاب به تالاب، ورود به تالاب می تواند برای سلامت این افراد خطرآفرین باشد. از طرفی آنفلوانزای فوق حاد، بیماری مشترک بین انسان و پرنده است و انتقال دستی این لاشه ها می تواند از این لحاظ نیز برای این افراد خطرآفرین باشد، بر این اساس وجود خودرو تالاب رو می تواند این شرایط را بسیار تسهیل کند. محیط زیست کشور می تواند ۵۰ درصد هزینه خرید این خودرو را که برای پایش تالاب نیاز است تامین کند و مابقی از طریق استان تامین شود.

وی اظهار کرد: همزمان با سرد شدن هوا معمولا در آذرماه اولین تلفات ناشی از شیوع این بیماری را شاهد هستیم، البته تا امروز نمونه ای از این بیماری در استان مشاهده نشده است. بر اساس گزارشات دریافتی، مواردی از بیماری در عرض های شمالی که مبدا مهاجرت این پرنده هاست، مشاهده شده و با ورود این پرنده ها به کشور ورود بیماری به کشور نیز محتمل است.

وی با بیان اینکه در صورت شیوع بیماری اطلاع رسانی به مردم باید به درستی انجام گیرد تا علاوه بر اینکه نگرانی و وحشت ایجاد نمی کند، به مدیریت شرایط و همراهی مردم در این راستا کمک کند، بر لزوم توجه ویژه روستاهای اطراف تالاب به رعایت دستورالعمل های بهداشتی جهت پیشگیری از شیوع این بیماری تاکید کرد و گفت: مردم در صورت مشاهده پرندگان بیمار یا لاشه پرنده بیمار بلافاصله مورد را به دامپزشکی یا محیط زیست اطلاع دهند تا انتقال لاشه با رعایت موارد بهداشتی انجام شود.

وی اظهار کرد: در صورت شیوع بیماری، مردم باید از حضور در محدوده تالاب خودداری کنند چراکه در شرایط شیوع بیماری حضور مردم در این منطقه می تواند برای افراد مخاطره آمیز باشد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 291563
کلمات کلیدی
روابط عمومی  استان مرکزی

روابط عمومی استان مرکزی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه