• 1397/02/03 - 12:00
  • تعداد بازدید : 63
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تب مالت در استان مرکزی 13 درصد کاهش یافت

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شیوع بیماری تب مالت در بین جامعه انسانی این استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه قبل 13 درصد کاهش یافته است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی در گفت و گو با ایرنا افزود: شمار مبتلایان به بیماری تب مالت در سال جاری در این استان 385 نفر بوده است درحالی که در مدت مشابه پارسال بیماران تب مالت این استان 431 نفر بود.



وی ادامه داد: برای جلوگیری از شیوع و انتقال بیماری تب مالت به انسان در استان مرکزی 660 هزار راس دام در سال گذشته علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند که این رقم نسبت به سال قبل از آن 2 برابر بوده است.



مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 13 هزار و 200 قلاده سگ نیز علیه بیماری هاری و 476 هزار راس دام علیه بیماری سیاه زخم(شاربن) در سال گذشته واکسینه شدند.



دکتر شانقی گفت: برای جلوگیری از انتقال بیماری سل به جامعه انسانی استان مرکزی، اقدامات تشخیصی این بیماری پارسال بر روی 31 هزار و 700 راس دام انجام شد.



وی ادامه داد: هزار و 220 دامداری و مکان نگهداری دام نیز پارسال علیه بیماری های مختلف مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کنگو سم پاشی و ضد عفونی شد و تست مشمشه بر روی 843 راس اسب در استان انجام شد.



مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اجرای طرح واکسیناسیون دام ها علیه بیماری های مشترک بین انسان و دام در مناطق حساس، ضد عفونی و پاکسازی کانون های آلوده، آموزش دامداران و بهره برداران برای مقابله با این بیماری ها، برخورد با حمل و انتقال غیر بهداشتی دام و مواد خام دامی، پایش و مراقبت بیماری ها از جمله اقدام های این اداره کل برای مقابله با این بیماری ها در سال جاری است.



دکتر شانقی برای پیشگیری و مقابله با انتقال بیماری های مشترک به انسان از شهروندان درخواست کرد: فرآورده های دامی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند و در هنگام خرید به تاریخ تولید، انقضا و مهر دامپزشکی توجه ویژه داشته باشند.



وی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن فصل گرما برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از حیوان به انسان، نیاز است شهروندان از کشتار دام در معابر، منازل و محیط های خارج از کشتارگاه خودداری کنند و در صورتی که اقدام به کشتار دام می کنند از دستکش، عینک و ماسک استفاده کنند.



مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان باید لاشه به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 127677
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه