تدوین برنامه ملی پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان/چشم انداز حضور موثر سازمان دامپزشكی كشور در اجلاس جهانی بهداشت دام
رییس سازمان دامپزشکی کشور از تدوین برنامه ملی پیشگیری ازبیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خبر داد و افزود: برنامههای مرتبط با این رخداد در 10 سال گذشته در حال بروزرسانی، تهیه و تدوین است.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دكتر علیرضا رفیعیپور در نشستی خبری با بیان اینکه طی دو سال گذشته با توجه به درگیری وخساراتی که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به صنعت طیور كشور تحمیل كرد این اهتمام ایجاد شد تا در سال 1397 اپیدمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در كشورشاهدنباشیم لذا در همین جهت تنها در سال 1396 به دلیل اهمیت کنترل این بیماری بیش از 140 جلسه در ستاد آنفلوآنزا در استان های مختلف کشور و جلساتی نیز در حوزه ملی و ستاد آنفلوانزا در این خصوص برگزار شد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور مهمترین موضوع تدوین شده در این جلسات را تدوین برنامه ملی پیشگیری ازآنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اعلام و اظهار کرد: طی برنامه مذكور به مطالب بسیاری اشاره شده که یکی از آنها تعیین تكلیف مرغداریهای غیرمجاز و رسیدگی به این واحدها است.
دكتررفیعی پور با اشاره به اهمیت معدومسازی کود مرغی گفت: در گذشته دستورالعمل واحدی در حوزه معدوم سازی وجود نداشت، اما در حال حاضر با همکاری اتحادیهها، تشکلها و ذینفعان دستورالعملها مدون شده و در حوزه رصد، پایش و شناسایی مرغداریهایی که آنفلوآنزادر آن ها محرز شده باشد معدومسازی صورت می پذیرد لذاامیدواریم بتوانیم اقدامات موثری را در این حیطه به سرانجام برسانیم.
دكتر رفیعی پور ادامه داد:سازمان دامپزشكی كشور در خصوص ممنوعیت شكارپرندگان مهاجرمراتب هشدارهای لازم را صادر كرده كه در این خصوص سازمان حفاظت محیط زیست نیز تشریك مساعی لازم را خواهد داشت و همچون گذشته با سازمان در این خصوص تعاملات لازم رادارد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به حضور در هشتادوششمین اجلاس سازمان جهان بهداشت دام، گفت: در این اجلاس در خصوص موضوعات تغییر و بروز رسانی روشهای گزارش دهی در سایت OIE گزارش از وضعیت بیماری های تب برفکی،طاعون نشخواركنندگان كوچك،طاعون گاوی ،پروژه بانک واکسن، همکاری مشترک OIE با FAO و WHO واهمیت تهدیدات بیولوژیکی تبادل نظر شد.
دكتررفیعی پورعنوان كرد:در این اجلاس با هیئت هایی از كشورهای اکراین ،عراق افغانستان و سایر كشور های عضو OIEدیدار شد و حول محور های بررسی پیش نویس وتفاهم نامه همکاری در آینده نزدیک تبادل آرا شد همچنین طی جلسه مذكور با هیات عراقی معین شد تا در مورد علل ممنوعیت صادرات محصولات ایران به عراق پیگیری های لازم انجام شود.
وی همچنین با اشاره به جلسه با هیئت اعزامی افغانستان ،گفت: در این جلسه نیز در مورد پیگیری علت ممنوعیتهای ایجاد شده برای صادرات ایران به افغانستان و ارائه وضعیت جدید بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ایران مذاکره صورت گرفت و طی چند روز گذشته امکان صادرات از خراسان رضوی و جنوبی به این کشور محیا شد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص جلسه با مدیر کل OIE نیز عنوان کرد:دعوت از مدیرکل جهت سفر به ایران و شرکت در مراسم روز دامپزشکی،همچنین در خصوص درخواست ایران جهت اعزام تیم OIE برای انجام تعاملات و ارزیابی تست های روتین انجام شده در مركز ملی تشخیص آزمایشگاه های مرجع گفتگوهایی صورت گرفت.
وی افزود: علاوه بر این در جلسه با هیات فرانسوی در رابطه با درخواست ایران جهت اخذ تاییدیه فرانسه و اتحادیه اروپا برای مرکز تشخیص آزمایشگاههای مرجع جهت انجام تستهای لازم محصولات صادراتی ایران به اروپا و موافقت طرف فرانسوی برای اعزام تیم تخصصی مذاکرتی صورت گرفت.
در ادامه این مراسم دكترداوودی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هشتاد و شمشمین اجلاس سازمان جهانی دام گفت: این اجلاس بزرگترین و عالیترین اجلاس جهانی است که در حوزه دامپزشکی و بهداشت انجام میشود و در آن بیش از 185 کشور حضور دارند.
وی با بیان اینکه در این اجلاس کل بیماریهای مهم در جهان صحبت به میان آمد، اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای خوب این اجلاس تبادل اطلاعات علمی و تصمیمگیریهای لازم در خصوص بیماریها بین کشورها بود که به خوبی انجام گرفت.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به اهمیت حضور ایران در این اجلاس گفت: قطعا ایران با حضور در این اجلاس توانسته ضمن بررسی چالشهای موجود در کشور خود راهکارهای مهم و حیاتی را برای کنترل بیماریها به دست آورد. علاوه بر این در حوزه صادرات نیز قطعا برای کشور زمینهساز اتفاقات خوب است.
در ادامه معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور گفت؛سازمان دامپزشكی كشور در سال جاری در حال اجرا و انجام برنامه های بهداشتی مطابق با پروتكل های نوین و بین المللی است در همین راستا جهت محدود كردن كانون های بیماری تب برفكی با استفاده از توان تولید داخل و بهره گیری از مشاوران كشورهای پیشرفته در این حوزه تعداد شرکتهای تولید کننده واكسن تب برفكی به حدی رسیده است كه در حیطه توزیع این نوع واكسن در سطح كشور دیگر محدودیت عرضه نخواهیم داشت.
دكتر ماكنعلی افزود:برای اولین باربرنامه ارزیابی کارایی واکسن مطابق واکسیناسیون در حال انجام است در همین راستا واکسن ها براساس کیفیت عملكرد و افیكیسی رصدو پایش خواهد شد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان افزود:بابرنامه ریزی وهماهنگی صورت گرفته با سازمان عشایر سازوكار جدیدی جهت مدیریت بهینه ی واكسیناسیون در جمعیت دامی روستاها و عشایری در حال انجام است.
دكترماكنعلی ادامه داد:از برنامه های دیگر سازمان دامپزشکی کشور کنترل صدرصدی پوشش مشمشه همچنین بی نیازی به واردات واكسن طاعون نشخواركنندگان كوچك و اقدام در راستای ریشه كن كردن بیماری یادشده خواهیم بود.
وی تصریح كرد در سال جاری سازمان دامپزشكی كشور درصدد بهبود صنعت طیور از جنبه ی بهداشت دام ،بامحوریت سه بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان ،نیوکاسل و سالمونلا می باشد ودر نظر داریم تا برای اولین بار بصورت استراتژیک این برنامه رابصورت جامع عملیاتی کنیم.
در پایان دكتر ماكنعلی اضافه كرد:در سال پیش رو جهت مدیریت مخاطرات بیماری cchf صدرصدکشتارگاههای كشورمجهز به پیش سرد خواهند شد ودر همین زمینه هیچ فرآورده گوشتی بدون طی کردن فرایند پیش سرد از كشتارگاه خارج نخواهد شد.
نظر دهید