به مناسبت بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل صورت گرفت:
رزمایش مقابله و کنترل بیماری آنگارا در شهرستان اراک
به مناسبت بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل رزمایش مقابله و کنترل بیماری آنگارا در شهرستان اراک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، این رزمایش با حضور دکتر اثنی عشری رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، دکتر شفیعیان رابط پدافند غیرعامل این اداره کل، دکتر حمزه لوییان رییس و دکتر خدادادی مسئول امور طیور اداره دامپزشکی شهرستان اراک به صورت دور میزی در اداره دامپزشکی شهرستان اراک و به صورت میدانی و عملیاتی در یکی از مرغداری های شهرستان اراک برگزار شد.
دکتر ابوالفضل حمزه لوییان رییس اداره دامپزشکی شهرستان اراک در حاشیه برگزاری رزمایش مقابله و کنترل بیماری آنگارا در شهرستان اراک به مناسبت نکوداشت هفته پدافند غیرعامل اظهار کرد: آنگارا یک بیماری جدید و ویروسی با تلفات بالا در بین طیور است و در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی از سوی مرغداران تلفات سنگینی برای مرغداریهای استان مرکزی به همراه دارد.
دکتر اثنی عشری رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: این بیماری بیشتر از طریق مرغ مادر و نقل و انتقال، دان آلوده و وسایل آلوده مرغداری و ... به طیور منتقل میشود و رویکرد دامپزشکی استان مرکزی برای ریشه کنی و جلوگیری از انتقال این بیماری در مرغداریهای گوشتی معدوم سازی و انجام واکسیناسیون مرغداریهای مرغ مادر است.
وی ادامه داد: بیماری آنگارا در صورت مشاهده در واحدهای مرغ مادر گوشتی، از طریق جوجههای یک روزه به واحدهای پرورش مرغ گوشتی منتقل می شود و نیاز است مرغداران جوجه یک روزه مورد نیاز خود را از واحدهایی که ۲ نوبت واکسیناسیون در آنها انجام شده تهیه کنند.
دکتر شفیعیان رابط پدافند غیرعامل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی هـدف اصـلی از برگزاری این رزمایش، بررسـی میزان آمادگی اداره کل دامپزشـکی اسـتان، اداره دامپزشـکی شهرسـتان اراک و آزمایشگاه مرجع این اداره کل در شـرایط بروز حوادث و تهدیدات و نیز ارزیابی عملکرد شرکت کننـدگان در رزمایش در زمینه مـدیریت تهدیـدات و در نهایت آماده سازی این مجموعه برای واکنش سـریع و مناسب در بحران های احتمـالی به ویژه بحران هایی که بهـداشت و سلامت جمعیت دام و طیور را تهدیـد می کنـد دانست.
وی در مورد سناریو و عملیات مذکور و نحوه نمونه برداری از طیور تلف شده و آموزش مرغداران مواردی را بیان کرد.
نظر دهید